Reklama

Reklama

Příběh Evropy

(seriál)
  • Česko Evropský příběh (více)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jak lze vyprávět příběh Evropy? Vraťte se spolu s tvůrci zpět v čase a prozkoumejte historii našeho kontinentu... Tento vynikající seriál se zaměřuje na různé kapitoly z bohaté historie vývoje Evropy. Jako takový je velkolepou výpravou napříč prostorem i časem od počátků formování kontinentu až po příchod prvních osadníků. Evropa je už několik tisíc let ve středu celosvětového dění. Právě díky Evropě také po celém světě vznikly základy většiny moderních společenství. Podobu kontinentu navíc významně ovlivnily takové faktory, jako neustále se proměňující krajina, klima, fauna a flóra. Sledujte společně s námi, jak se vyvíjela evropská kultura, náboženství a jak postupně docházelo k historickým průlomům v průzkumu dosud neznámých částí krajiny, vynalézání nových technologií nebo prosazování politických cílů. Nebude chybět ani odvážný pohled na současnost Evropy a to, co náš kontinent může čekat v budoucnosti. (TV Prima)

(více)

Recenze (15)

Verdolin 

všechny recenze uživatele

Skvostne dilo, i pro laiky, ktere historii neholduji nebo ne uplne rozumeji, naprosto pochopitelne a hlavne nazorne s pomoci animaci, hranych scen a rozhovoru s historiky z celeho sveta vcetne tech ceskych. Libi se mi, ze je zakomponovano vse z tyho nejdulezitejsiho. Nejen valky, a revokuce, ale i zamorske objevy, vynalezy, revolucni myslenky, hudba, umeni, architektura, mysleni prostych lidi, krachy na burzach, morove epidemie, proste celkove pochopitelne, jednodusse, super počin ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

Krasne natocena propaganda EU. Vcetne naznacene kritiky Mariny le Pen.. a oslavy muslimske kultury a jejich přínosů Evrope!!!. My, co jsme propagandu uz zazili, vime. Vymyvani mozku tvrde pokračuje a kdybych nemela povedomi..tak bych hodnotila vysoko. Ach, deti nase! Kdo vam pomuze otevrit oci, az my, co jsme zažili uz jednu diktaturu, tady nebudeme? ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Můžete o ní polemizovat. Můžete o ní mlčet. Můžete ji překrucovat. Ale to je asi tak všechno, co s historií můžete dělat. Jak se odehrála, nijak nezměníme. Navíc ve svých genech neseme její snadno rozluštitelný odkaz. Dokument, který hledá odpovědi na současné otázky právě v evropské historii, přičemž filmová esa tahá z dlouholetého archivu ZDF. Tradičně spíš z pohledu vinařů než pivařů a s dávkou patriotizmu, ze kterého se separatistům budou ježit chlupy na těle. Čili není moc pro ty, co se rozhodli historii ignorovat. ()

Aleix 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat vnímání historie ,především té vzdálené a historie nedávné. V šestém díle je vypravěčem popisován děj integrace Evropy ,vzniku EU a politický proces zemí. To co bylo před 2000 tisíci lety bereme jako již fakt a nahlížíme na historii danou ,přitom na událostech před 50 ti lety se dva lidé často neshodnou (vnímání Brexitu, migrační krize ,ekonomická krize, společná měna EURO). Pro mě pěkně naučně zpracované ,lehce prozápadní ve smyslu ti dobří a ti horší ,přesto docela objektivní. Z mého úhlu pohledu. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Skutočná záplava informácií o histórii Európy. Začína sa pekne od podlahy, teda až od formovania kontinentov. Nasleduje osídľovanie predchodcami dnešného človeka a podrobne sa začne seriál venovať starovekému Grécku. Prvý diel končí okolo roku 500 n.l. a postupným rozpadom Rímskej ríše. Sprievodca je príjemný, len rozpráva trochu rýchlo, ale seriál spĺňa všetko, čo som očakával. ()

Galerie (77)

Reklama

Reklama