Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (81)

plakát

Superman a Lois (2021) (seriál) 

Dokonalé zpracování supermana. Jedno z nejlepších, co kdy bylo vytvořeno. Žádné nesmyslné přep.čené akce. Tylerovi zde role padle jako ulitá, moc si scény s ním užívám, a nejen ty v červenomodrém obleku. Herečku Lois sice nemusím, vypadá, jak mrtvola, což si o ní myslím už od dob Grimma, ale každý den přeci nemůže být posvícení. Každá řada má něco do sebe, a hlavní zápletka je vždy důmyslná a nenudí. Krásně jsou udělané scény se superschopnostma, a líbí se mi i viditelné slabosti supermana, a jak si s nimi v průběhu seriálu poradí či ne, prostě celkově zpracování super.

plakát

Na nože: Glass Onion (2022) 

Tak takovou luxusní, napínavou, poutavou, plnou překvapení, s neočekávanými rozuzlenímy a zvraty, kterých bylo nespočet, podívanou, jsem dlouho neviděla. Nechápu, že to má tak málo. Naprosto skvěle udělaná zápletka. Na začátku sice divák ví, potom ale zjistí, že si to jen myslel a byl totálně vedle. To, co na začátku vypadá jako nudná párty zbohatných troubů, se vyvrbí ve skvěnou detektivku, kde vyšetřuje zabitej tak, aby nebyl vidět, a to je na tom to brilantní, a i když předpokládáte deset variant, jak se bude příběh dále vyvíjet, budete stejně vedle jak ta jedle. oblíbené postavy zůstavají kladné (tak nějak) a divák jim drží palce, a i se o ně bojí, protože zvraty jedou jak na běžícím páse. Nejlepší je, že i když si přečtete tuhle recenzi, která vlastně prozrazuje dost, nebudete minimálně do 3/4 filmu vědět, o čem tu byla řeč, takže koukněte a zvedněte to hodnocení do červených čísel.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Nabínavý bijákový western. Film tvoří skupinka lidí, kteří spolu nečekaně uvíznou v dřevěné chajdě kvůli nečekané silné vánici uprostřed ničeho. Někteří přijeli spolu dostavníkem, jiní už zde byli. Je jasné, že někdo něhraje fér a nemluví o sobě pravdu, nejspíš se i jednotlivci znají více, než dávají najevo. Kteří to ale jsou a proč to? V celku se zdá, že je to o ničem, ale i tak film napětím přišpendlí diváka hned v první minutě a ten vydechne až se závěrečnýma titulkama. Nechybí ani humorné zcénky, které dodaly šmrnc. Samozřejmě skvělé herecké výkony a Tarantino nezklamal. Když už, krev tryská ve vodotryskách, že jsem musela odvrátit oči, ale i tak říkám, že super film.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Trochu romantické scifi, které je nabyté hlavně akcí a dobrýma hercema, na který se pěkně kouká. Atraktivitě přidává i děj, který se z velké části odehrává v okázalých vesmírných lodích. Líbilo se mi, že i když bylo jasné, jak ohromně vyspělá je tato vesmírná civilizace, technologie nebyla nijak odhalována a rozpitvávána, prostě si divák jen užíval, že lze procházet zdí/podlahou, létat v létajících botách (na kterých to fakt hlavní hrdina válel), nebo létat na vesmírně ohromné vzdálenosti snad v rámci minut. Celkově dávám 4 hvězdy, protože rezervy tam byly, ale píšu to ještě plná dojmů, a čtyřhvězdičkový dojem na mě film prostě měl.

plakát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) 

Tohohle comebacku jsem se trochu bála, aby tvůrci nepohnojili, co se dá, ale naštěstí se nestalo, a já se raduji. Tenhle žánr miluju (poslední filmy s divnou protagonistkou, co hned umí vše a lépe než jakýkoli jedi před ní, neberu v potaz, pro mě neexistují a nemají se STAR WARS pranic společného), takže jsem ráda, že mohu tento seriál takovým jako já doporučit. Komu chybělo trochu rozvinout a dokončit vztahovou linii jedi mistra Obi-wana a jeho padlého padavana, má se na co těšit. Přesně tohle mi na těch filmech chybělo. Tak nějak dětství dětí Padme a Anakina. Zaměřeno na Leiu (aspoň okamžik z jejího dětství), ale to mi zas tak nevadilo. Akční podívaná to vynahrazuje, nechybí souboje a začínající odboj proti imperiu. Lukovi je věnováno jen tolik času, aby se neřeklo, ale o něm zase víme víc z jeho dospělého života, takže se to dá pochopit, i když mě to tam trochu chybělo.

plakát

Wednesday (2022) (seriál) 

Seriál mě bavil. Do hlavní role vybrali naštěstí super herečku, která byla naprosto uvěřitelná a zábavná tím svým temným způsobem. Temný, černý humor, prostě to, co se očekávat dalo. Nicméně od poloviny mě seriál přestával bavit, spíš jsem každý díl čekala, co tam zase bude dobrého, proto nemůžu dát 5 hvězd. Na mě až moc velká detektivka, přemýšlela jsem, jestli nedat 3 hvězdy.

plakát

Cizinec (2010) 

Tak tento film mě dokonale uspokojil. Oba hlavní protagonisté jsou krasavci k pohledání, a ani v tomto filmu si tuto reputaci rozhodně nezkazí, jak spolu celý film laškují. Elektrizující spojení mezi nimi bylo cítit z obrazovky. I když tak do první třetiny filmu jsem si říkala, že je to o ničem, vůbec mi to nevadilo, nenudilo a naopak přikovalo ke gauči, jak to, to nevím :D Zápletka je opravdu originální a neočekávaná závěrečná pointa mě krásně odrovnala, a příjemně film vytahla na pět hvězdiček. Romantické, velmi napínavé, krásní herci, co opravdu umí hrát, navíc obohacené krásnou hudbou.

plakát

S ledovým klidem (2012) 

Super akčňák, v kterým v žádným případě nemůžete předvídat, co se stane dál. S hlavními hrdiny člověk hned soucítí a říká si, sakra, co teď budou dělat...Úžasný Henry fakt válí, role mu sedí jak ulitá, hraje s totálním nasazením. Hlavní hrdina má fakt pech, sklízí, co nezasel a dostává dost čočku, se kterou se ale dost dobře popasuje. Opravdu hodně se mi líbí, že na každým rohu nevybuchuje nějaký auto a jiný věci, jak jsou Amíci zvyklí, proto je atmosféra hodně reálná a není přehnaná. Fakt mi to bavilo a klidně bych se snad zítra podívala zase, abych si stihla užít zase jiný věci, protože děj má rychlý spád, nejde si všechno užít, jak by šlo, takže za mě klidně 7 hvězd, kdyby to šlo. Díky.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

No, musím to sem napsat hned, jak přešly závěrečné titulky, protože pak už bych vychladla a tvůrcům i sem tam něco odpustila. Mám opravdu velkou chuť dát dvě hvězdy. Takhle zprzněnou bondovku jsem asi ještě neviděla, a to mi lezly na nervy některé s Moorem a i Lasenby, teď už mi tak špatné nepřijdou. Už jenom to, že film začne někde uprostřed nějakého příběhu, který si půl filmu musí divák dávát dohromady, tím je rozptýlen a mezitím minuty plynou. SPOILER. Nejen, že bond u agentury nedělá, ale byl nahrazen a ještě k tomu nějakou něznámou nulou, která se k tomu dostala jak? Asi aby tvůrci předvedli, co jsme ještě neviděli, protože jinak film vybírá kde co může, ale originalita nikde, nasadili do filmu Bondovo dítě, to bych ještě odpustila, s ženskou, která vůbec neměla svůj příběh, nakonec ho tam trochu vecpali, aby se neřeklo, přičemž v Bondově životě se objevila kdovíjak, ale byl z ní hrozně udělanej, to určitě. Přiběh nemastný neslaný, několikát se rozvětvuje na samostatné větve, které ale nikam nevedou, jen aby ve filmu něco bylo. Závěr, kdy opět přibude něco, co ještě v bondovkách nebylo, mě opravdu naštval. ZÁVĚR. o ničem, za obsazení nakonec dám aspoň tři hvězdy, ale kdo za tenhle brak mohl dát pět, to nechápu. Ještě musím dodat, že zlosin je tam úplně vedlejší role bez nápadu a objevuje se skoro až v samém závěru filmu. Hlavní pomahač zlosina (dříve v bondovkách třeba ZUB) je zde úplně o ničem, zbytečná role. Opravdu hrozné zklamání, co s tím nadělali a nakonec je z toho úplná slátanina o ničem.

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Podle mě lepší než jednička. Skvělý výkon Rayena Gosllinga. Fightové scény byli hodně dobré. Jsem ráda, že se objevil i Harrison Ford. Post apokaliptické. I hlavní záporačka byla dost dobře zahrána, to musím uznat, opravdová mrcha všech mrch, až člověk neví, jestli by jí neměl fandit:D