Reklama

Reklama

Čína z ptačí perspektivy

(seriál)
  • Česko Čína z výšky (více)
Singapur / Nový Zéland / Čína / Německo, 2015, 4x49 min

Produkce:

Lorne Townend

Střih:

Dipin Verma

Obsahy(1)

Čína je pestrá země s rozmanitou kulturou. S novým pořadem se vypravíte do vzduchu na epickou cestu napříč různorodou čínskou krajinou a kulturami. Seznámíte se s aspekty, jako jsou starověké tradice, inženýrství, zemědělství a přírodní divy, které formovaly a formují tento obrovský národ. Po staletí izolace nyní Čína odhaluje svou krásu a rozmanitost. (National Geographic)

(více)

Diskuze

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

hippie2222

Přesně tak, taky se mi to hodně rychle zajedlo. Lidé asi dávají 4-5 hvězd za záběry z dronu. Mě ale vadíta omšelá,dnes už strašně klišoidní hudba. A taky ten nekriticky oslavný tón.- Přitom Čína a Indie jsou oba pytle sraček. Nebyl jsem tam, ale kolegové tam dost často jezdí na montáže. Nic proti přírodě. Ta za nic nemůže.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Tak já nevim. Na jednu stranu je to krásně natočený a dechberoucí. Ale na stranu druhou stranu má člověk pocit, že kouká na produkt nějaký čínský Leni Riefenstahl. Všecko je zalitý sluncem, jsme technologicky nejvyspělejší na celým světě a máme zároveň nejzajímavější a nejbohatší kulturu a historii. Samozřejmě nikde ani popel o nějakejch problémech, nějaký ty politický vraždy, genocidy, technologickej pokrok bezvýhradně opřenej o vykrádání duševního vlastnictví celýho okolního světa... Jo, když už je to přeslazený moc, tak teda dobrá - s tím pokrokem jsme to trochu přeťápli a ničíme životní prostředí, leč diváku, neboj, i na tom strana a vláda usilovně makaj a brzo se vše v lepší obrátí. S dokumentem tohle sebechvalný dílko nemá nic společnýho. Protože některý složky jsou za 5* a obsah je často na odpad, hodnotit nebudu, nejde to.

na příspěvěk reagoval Laliss

Reklama

Reklama