Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Ve velmi vzdálené budoucnosti to s lidstvem nevypadá vůbec dobře. Celá planeta je zničená a poslední zbytky lidské populace cestují na pohyblivých opevněných městech. Tato jsou však až příliš často přepadána tajemnými a velmi nebezpečnými stvořeními, která se snaží dostat k látce, která tato města pohání. Jedinou šancí na ochranu jsou proto speciální roboti nazývaní Franxx, které ale může pilotovat pouze smíšená dvojice dospívajících dětí. Pro tyto děti je řízení robotů jejich jediným životním posláním a díky speciální výchově nemají ani ponětí o okolním světě, jeho pravidlech nebo svobodě, kterou může přinášet. Mezi těmito dospívajícími je i Hiro s kódovým označením 016, který byl kdysi považován za neskutečně talentovaného, ovšem z nějakého důvodu se nedokáže vůbec přizpůsobit pilotování svěřeného robota a ani spolupracovat se svojí partnerkou. Vypadá to, že Hiro bude muset skupinu zdejších pilotů opustit. Vše se však změní, když do opevněného města přijede tajemná dívka s rohy na hlavě, kterou provází temné proroctví o tom, že každý z jejích partnerů zemřel při třetí společné misi... (Jeoffrey)

(více)

Diskuze

NiMareQ

NiMareQ (hodnocení, recenze)

Ano, bohužel je to anime s typickými klišé. Sem tam některé dialogy přeskočíte. Postavy občas jednají nelogicky nebo naopak nejednají vůbec a prostě byste řešili sutace jinak a předešli byste všem problémům. V poslední 1/4, kdy se začnou odhalovat všechny detaily historie světa a vůbec všeho vám určité události z dřívějška přijdou naprosto nesedící.

 

ALE, SAKRA TOHLE ANIME JE NÁŘEZ! Rozhodně zařazuji do své topky. Mytologie světa JE zajímavá. Tajemství a vnitřní boje postav taky. A ten závěr, ten je naprosto DECHBEROUCÍ. Emoce over 9000. Nemohl jsem kvůli tomu spát. Konec je asi dobrý, ale není vůbec veselý a zaryje se vám do šedé kůry.

Přirovnal bych to k odchodu Malého prince zpět za svou růží. Transcendentní emoční zážitek.

Uživatel NiMareQ smazal svůj příspěvek.

Guz

Guz (hodnocení, recenze)

Jaklmile se příběh přestal zaměřovat na samotné hlavní postavy a více se zaměřil na to "co hýbe světem světem Darling in the Franxx" - stoupla podle mě zajímavost příběhu (a s ní i kvalita), tak z ztakových 55% na ~75%

Reklama

Reklama