Reklama

Reklama

Nové záhady bermudského trojúhelníku

(TV film)
  • Velká Británie Definitive Guides: New Mysteries of the Bermuda Triangle (více)
Velká Británie / Kanada, 2016, 44 min

Režie:

Mark Bridge

Obsahy(1)

Oblast mezi Miami, Portorikem a Bermudami o rozloze více než milion kilometrů čtverečních je plná tajemství. Déle než sedmdesát let připisují lidé mizení lodí a letadel různým záhadným silám. Množství mýtů a legend má ale často velmi prosté vysvětlení. Prvním z celé řady záhadných zmizení byl případ letky 19. Tento a další příběhy fascinují lovce senzací i seriózní vědce. Seznámíme se s pilotem, který věří, že podivná mraková formace mu umožnila vstoupit do jiné časové dimenze a dozvíme se, jak mohou meteorologické abnormality způsobit úplnou ztrátu orientace a tragické neštěstí. Jakou roli mohou hrát gigantické vlny, rotující větrné smršti nebo obrovské metanové bubliny uvolněné z mořského dna? Tento dokument přináší vědecký pohled na legendy o bermudském trojúhelníku a najde odpovědi na mnohé velmi tajemně znějící otázky. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Marze 

všechny recenze uživatele

Vše se dá pokusy vysvětlit. Výrony metanu ze dna moře, silné nečekané bouřky se silnými blesky v této oblasti, velký abnormální vlna. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Viac takýchto dokumentov, ktoré síce spomenú aj senzáciechtivé teórie o mystériách a mimozemšťanoch, ale trvajú na vedeckých vysvetleniach a nakoniec ich presadia ako správne. Ľudia milujú záhady a ešte radšej si vymýšľajú ich fantastické vysvetlenia, veď rovnakým spôsobom vznikali všetky náboženstvá - ale podľa mňa boli tie vedecké príčiny a javy omnoho zaujímavejšie než blúznenie poverčivých hlupákov. Trochu to bolo poplatné aj jednoduchším divákom, ktorí veria blbostiam, aby ich tvorcovia neurazili, ale takto nejako má vyzerať osveta. Preto 4* ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Možná jsem už tento dokument viděl, ale spíše to byl podobný a dobral se stejných výsledků - nejspíš se tam nic divného neděje jen kvůli frekventovanosti se zdá, že tam mizí lodě a letadla ve velkém. Jinak prostor dostali všechny reálné i ne zcela podložené teorie. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama