Reklama

Reklama

Otroctví v Severní Koreji – Dolaroví hrdinové

(TV film)
  • Německo Dollar Heroes - Devisen für den Diktator (více)
Německo / Jižní Korea / Dánsko, 2017, 59 min

Obsahy(1)

Investigativní filmaři pronikají do jedné z nejrozsáhlejších a nejutajovanějších sítí na světě pro obchodování s lidmi... Korejská lidově demokratická republika je jednou z nejchudších zemí světa. Průměrný měsíční výdělek zde činí pouhý jeden dolar. Přestože ekonomické sankce uvalené OSN jsou stále přísnější, Severní Koreji se nadále daří získávat dostatek deviz na budování jaderného arzenálu a financování luxusního životního stylu vládnoucí elity. Jak je to možné? Severní Korea je totiž největší nelegální pracovní agenturou na světě. Vyšetřování odhalilo novodobé otroky ze Severní Koreje v Rusku, Číně a dokonce i v Evropské unii. Vítejte ve skrytém světě těch, jimž v Severní Koreji říkají „dolaroví hrdinové“. (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

d-fens 

všechny recenze uživatele

o týchto otrokoch režimu som vedel dávno, ale že to siaha až do polských lodeníc som nečakal. Dokument svojím spracovaním nie je nijak výnimočný, telefonáty, v ktorých vám zo strachu nikto nič priamo nepovie, rozmazané tváre, plno záberov skrytou kamerou... vadí mi že v produkcii sú aj Nemci, ktorí sa v otázkach biznisu bez problémov paktujú s Ruskom (NordStream 1,2...Schröder a Gazprom/ Rosneft...), ale v tomto dokumente sa pózujú do role pátračov. Je to z roku 2017, tak by ma zaujímalo, ako k tomu pristúpili Poliaci! Hlavne po Trumpových tvrdých sankciách voči KLDR (obzvlášť keď Polsko je, alebo sa snaží byť, najloajálnejší spojenec US v Európe) ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Němečtí a jihokorejští novináři odhalují severokorejské dělníky, které režim posílá do zahraničí jako levnou otrockou pracovní sílu, aby jim pak sebral drtivou většinu valut pro financování režimu v režimu valených sankcí. Jedna z reportáží, která jako kamínek do mozaiky ukazuje , jak je ten komunistickej režim pošahanej, ale informativní hodnota je dost malá, protože už v roce 2010 byla tahle tematika v českých médiích, které řešili stejné severokorejské dělnice v nějaké kladenské fabrice. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Na tohle můžu říct jen toliko, že to hnusné, obtloustlé, debi..í prase doufám bude brzo svrženo. Abych chudí obyvatelé Koreje bez nároku na mzdu ve dne v noci makali na tohoto makaka, to je skutečně k pláči. Že se na tom podílí Rusové? Putin je novodobý Hitler, to mě nepřekvapuje. Čína stoupá ekonomicky parazitováním na ostatních, to mě nepřekvapuje. Ale Polsko? EU? Další důkaz, že byrokracie Evropské unie je de facto na houby, když neumí účinně potírat ty díry, kterými jí vniká voda do lodi. Na jedné straně valí sankce Severokorejcům, na druhé je vlastně podporují. Totéž platí o organizaci OSN, u které si prostě myslím, že je zbytečná a neschopná reakce. Bohužel se jen ukazuje, že aby mohl svět ukazovat ramena, potřebuje, aby ukazovali ramena ještě jiní. Takže zase jen a pouze politika. Chce se mi zvracet! ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Asi si na ně vzpomenu vždycky, až budu skuhrat, že mám moc práce.To, že je zneužívá Rusko a Čína, nepřekvapí, ale Poláci? To je fakt síla. Od natáčení dokumentu už pár let uteklo, ale že by se něco změnilo, to pochybuju. A pokud, tak k horšímu. Bůh ví, kolik z těch tehdejších dělníků ještě žije... ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama