Reklama

Reklama

Synonyma

  • Francie Synonymes (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tragikomedie Synonyma přináší částečně autobiografický příběh mladého Izraelce Yoaha, který po ukončení služby v armádě opustí svou vlast a vydává se zcela bez prostředků do Paříže, kde se hodlá stát plnokrevným Francouzem. Jako první krok se rozhodne přestat mluvit hebrejsky a používat pouze francouzštinu, kterou si procvičuje i tím, že neustále opakuje synonyma. Výrazně stylizovaný snímek upomínající místy na francouzskou Novou vlnu, je svébytnou satirou na vojenský aspekt současného života v Izraeli, nenápadnou parodií na „sladký“ život současných Pařížanů, i úvahou o vykořeněnosti, o ztrátě a hledání identity. (Film Europe)

(více)

Recenze (15)

Filmpress.sk (Viera Langerová)

"Evidentná snaha kritickej obce vyzdvihovať Lapidove filmy za ich satirický osteň, svojský humor alebo dokonca poéziu, je hra na poriadne veľkom ihrisku, kde sa môžete bezcieľne túlať a možno nájdete všeličo iné. V tomto prípade žiadne hranice a jedine správne výklady neexistujú." více

Související novinky

6. ročník Be2Can startuje už 2. října

6. ročník Be2Can startuje už 2. října

25.09.2019

Zlatý medvěd a oba držitelé hereckých cen z letošního Berlinale, cena za režii a cena poroty z Cannes a mnoho dalšího představí 6. ročník přehlídky Be2Can. Letos se koná od 2. do 8. října v pražských… (více)

Reklama

Reklama