Reklama

Reklama

Podmořské Pompeje

(TV film)
  • Velká Británie Rome's Sunken Secrets (více)
Velká Británie / Itálie, 2017, 60 min (Alternativní 55 min)

Režie:

Stuart Elliott

Scénář:

Stuart Elliott

Kamera:

Tom Pilbeam

Hrají:

Jay O. Sanders (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

V Neapolském zálivu, jen pár kilometrů od Pompejí a Vesuvu, leží jedno z nejkrásnějších archeologických nalezišť na světě. Ztracené římské město Baiae... V 1. století před naším letopočtem patřilo přímořské město Baiae mezi nejžádanější letoviska v Římské říši. Bylo to místo nezměrného bohatství i volné zábavy. Společenská elita zde intrikovala s císaři i proti nim. A odehrála se tu jedna z nejkrutějších vražd antiky. Toto místo ovšem ohrožovalo jedno očím skryté přírodní nebezpečí, jehož následkem pohltilo polovinu rušných Baiae moře a celé město tím ztratilo na významu a popularitě. Dnes patří tato lokace v Neapolském zálivu mezi nejzajímavější podmořská naleziště a archeologové zde odhalují, jak si kdysi užívaly nejbohatší vrstvy římské společnosti. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tedy řeknu Vám, že ten Nero byl solidní pařmen a Římani fakt uměli žít a dopřávat si, rybky, mořské plody, lázně, skupinové sporty bez rób, a tak podobně. Dokument nabízí fascinující archeologickou rekonstrukci Bají, jakých inženýrských, architektonických výšin Římané dosáhli, je to prostě na beton. Věřím, že takové informace ocení laici, i lidé trochu více zažranější do starověku. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument na České televizi. Sympatické je, že se tato zaniklá civilizace nestyděla za nahé tělo. "Ze starců se zde v lázních stávají mladí chlapci" říká se v dokumentu. Současná střední třída má nyní stejnou životní úroveň jako nejbohatší římané, pokud si tedy nedá k obědu sto ústřic. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama