Reklama

Reklama

Zamčený pokoj

  • USA Elizabeth Harvest
Trailer 1

Elizabeth má vše, o čem vždy snila. Skvělého muže s krásným domem. Vše patří i jí. Kromě jediného pokoje, do kterého má zakázáno vstoupit. Touha zjistit, jaké tajemství se ukrývá za zamčenými dveřmi, je však velmi silná... Elizabeth se po svatbě nastěhuje do nového domu, kde pracuje Claire a slepý Oliver. Manželův dům je luxusní a ona nesmí užívat pouze jeden zamčený pokoj. Když odjede Henry na jeden den za prací, Elizabeth se vydává na průzkum domu a užívá si všechny jeho přednosti. Zvědavost jí nedá a vejde do zakázaného pokoje, kde objeví v boxech ženská těla napojena na dýchací přístroje a se zajištěnými základními životními funkcemi. Když se Henry vrátí, je zaražená, v noci jej sleduje a pak před ním prchne do zakázaného pokoje. Henry ji poté dostihne a mačetou ji zabije. Pohřbí ji za pomoci Claire a Olivera na vlastní zahradě. U oběda dojde mezi ním a Claire, která čeká, že už je tomu řádění konec, k hádce. Claire vysvětluje Oliverovi, že toho ví více než on, proto stále setrvává na místě. Následně se ocitáme opět na začátku, kdy Elizabeth přijíždí do nového domu, časově jsme však o šest týdnu dále. Opět se dostává do bodu, kdy vstupuje do zakázaného pokoje. Tentokrát v jednom z boxů leží ona sama. Henry ji chce opět potrestat za neuposlechnutí, ale vše se vyvine tak, že Elizabeth zabije Henryho. Zbaví se těla a zamete stopy. Když ráno přijde Claire s Oliverem, jsou překvapeni, že je Elizabeth naživu. Claire se udělá nevolno a musí ji odvézt, Oliver řekne Elizabeth, že ví, že je Henry mrtvý. Společně jej spálí. Oliver řekne Elizabeth, že se vylíhla v zakázané místnosti, kde bylo 6 stejných kopií Elizabeth a ona je teď číslo 5. Přijíždí detektiv, Henryho přítel, když už se vyptává příliš, Oliver ho zastřelí. Doporučí Elizabeth, aby odjela a vzala si peníze. Ta objeví Claiřin deník a dozvídá se pravdu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (55)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Zamčený pokoj vás svojí vizualitou a stylem vyprávění vtáhne a nepustí. Oceňuji, že je nepředvídatelný a přesto, že v závěru trochu ztrácí tempo, tak je napínavý. Abbey Lee a Carla Gugino, předvedly, že jsou nejen neskutečně sexy, ale dokážou skvěle minimalisticky hrát. Prim tu však má Ciarán Hinds. Ten má v sobě takovou temnotu, že děsí jen pohledem. Škoda toho slabšího závěru, ale přesto je to skvělý thriller. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Elizabeth Harvest zůstala kdesi na půl cesty mezi 1) esteticky vytříbeným a jemně deviantním pokoukáním pro kultivované perverty 2) scénáristicky poněkud odfláknutou televizní sci-fi inscenací s bídnou psychologizací postav a nepříliš talentovanou i sympatickou holčinou v hlavní roli. Vzdáleně příbuzný Ex Machina (2014) mě obsahově i vizuálně zaujal o mnoho víc. SPOILER: Bylo mi od začátku jasný, že ten starej doktorskej prasák onu tajnou místnost nezamyká schválně, protože vlastně chce aby mu do ní ty jeho Elisabethy lezly, protože ho rajcuje je následně za trest brutálně mordovat! ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Začalo to ako tá rozprávka, čo všetci poznáme. Na hrade je zamknutá izba kde má kráľ mrtve milenky a nová manželka sa tam nesmie dostať. Neskôr sa to ale zmenilo na niečo medzi Ex machina, Kuže kterú nosím a jedným z Reevesových filmov. A vy už len kukte, ako sa rozmotáva klbko lží a ako putujete k záveru, ktorý vás už paradoxne ani nezaujíma. A ani cecky nemala. 3 z 5 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Páči sa mi, že pri takýchto menších projektoch majú tvorcovia s bohatou fantáziou voľné ruky a nie sú zviazaní tým, či ich dielo pochopí čo najširšie publikum. Pokiaľ sa vám páčila Ex Machina, Moon, alebo dokonca aj súčasný hit Parazit (a viacero dalších, napríklad aj Predestination), nemalo by vás toto sci-fi so zopár celkom uveriteľnými a logickými zvratmi sklamať. Postavy tu sú na prvý pohľad štyri, ale ono je to nakoniec omnoho komplikovanejšie, pričom to však ako celok dáva zmysel. V konečnom dôsledku ide o celkom ťaživú psychologickú drámu. Mne to ku spokojnosti stačilo. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Hodně mně to připomínalo film Ex Machina, ale zase to není žádná kopírka. Natočit film o pár hercích v jednom domě, to není jednoduchá záležitost a i tady se to ke konci začne projevovat. Přestože film není kdo ví jak dlouhej, klidně bych maličko ubral. Paradoxem je, že A. Lee je víc modelka než herečka (aspoň zatím), ale tady dávala svým hereckým kolegům pořádně zabrat, protože z nich vyniká naprosto nejvíc. A taky je to pěkná ženská samozřejmě, takže o to líp se na to dívá. Škoda jejího hereckýho manžela, tam bych si představoval víc charizmatu např. v podání J. Bardema. Ten by mně tam seděl. Najdou se tam i slabší chvilky, to nemůžu popřít, ale víceméně mě to bavilo. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. března 2018 na filmovém festivalu South by Southwest v Austinu. (Varan)

Reklama

Reklama