foto

Dylan Baker

  • nar. 7.10.1959 (57 let)
    Syracuse, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Baker (7. říjen 1959) se narodil v Lynchburgu ve Virginii poté, co se jeho rodina přestěhovala ze Syracuse, v New Yorku, kde se narodili jeho tři starší bratři. Svou profesní kariéru začal jako teenager v regionálních divadelních představení. Navštěvoval Regionální katolickou školu Svatého Kříže, pak pokračoval na Darlington School a nakonec absolvoval Georgetown Preparatory School roku 1976. Navštěvoval College of William and Mary ve Virginii a později roku 1980 vystudoval Southern Methodist University. Baker pak obdržel doktorát v oboru výtvarného umění z Yale School of Drama, kde studoval spolu s Chrisem Nothem a Patricií Clarkson. Mezi Bakerovi divadelní počiny Eastern Standard, La Bête a Mauritius. Roku 1986 získal Obie Award pro jeho výkon v nebroadwayské hře Nic o hrdinech.

Roku 1987 debutoval s filmem LETADLA, VLAKY, AUTOMOBILY, kde hrál nechutně nezapomenutelného Owena. Bakerova první opakující se televizní role byla ve filmu VRAŽDA PRVNÍHO STUPNĚ, od té doby se objevoval v televizních seriálech jako je ZÁKON A POŘÁDEK, ZÁKON A POŘÁDEK: ZLOČINNÉ ÚMYSLY a krátkodobém seriálu THE PITTS.

Pozornost kritiky si získal roku 1998 za roli otravného pedofila ve filmu ŠTĚSTÍ (HAPPINESS). Také se mu dostalo popularity za ztvárnění Dr. Curta Connerse ve filmu SPIDER-MAN 2. Roku 2000 zahrál ministra obrany Roberta McNamaru ve filmu TŘINÁCT DNÍ, historickém drama o kubánské raketové krizi. Během krátkodobého seriálu DRIVE v roce 2007, Baker hrál roli John Trimble, otce trpícího smrtelnou chorobou.

V poslední době hrál Baker Williama Crosse v seriálu KINGS, v němž jeho manželka Becky Ann Bakerová hrála Jessie Shepherdovou, matku hrdiny Davida Shepherda. Baker také hostoval v seriálu MONK, kde zpodobnil divadelního kritika, který zabil svou přítelkyni.

Mates "oates" Kováčik

Herecká filmografie

Filmy

2016 Kill for Me
Svědectví (TV film)
2015 Actor Seeks Role
Applesauce
Franny
Nightfire
2014 America Is Still the Place
Selma
Turks & Caicos (TV film)
23 Blast
2013 Zprávař 2 - Legenda pokračuje
2012 2 dny v New Yorku
2011 Think of Me
2010 Secretariat
2009 Pod novým vedením
2008 Chvilkové zatmění
Nouzový východ
2007 Across the Universe
Halloweenská noc
Když se smůla lepí na paty
Lovci stínů
Spider-Man 3
Tvář anděla
2006 Fido
Hurá do basy
2005 Hra na schovávanou
Live at Five
Matador
2004 Kinsey
Spider-Man 2
2003 Hlava státu
Kletba
Láskou praštěná
Unesená: Příběh Elizabeth Smartové (TV film)
2002 Grasp
Incident
Projekt Laramie
Road to Perdition
Zlatá doba (TV film)
2001 Agent z Panamy
Gentleman's Game, A
Jako pavouk
2000 Cela
Miláčku, vrať se
Requiem za sen
Třináct dní
1999 Bez dechu
Náhodné setkání
Neodolatelná
1998 Celebrity
Štěstí
The Invisible Man (TV film)
1997 Zakázané území (TV film)
1996 True Blue
1995 Hvězdy padají na Henriettu
1994 Skandální odhalení
Vraždy v Radiolandu
1993 Sňatek s mafií (TV film)
Život s Mikeym
1992 Lincoln and the War Within (TV film)
Nápoj lásky č. 9
Náš milý nebožtík
Poslední Mohykán
1991 Šílený
1990 Dlouhá cesta domů
Soud (TV film)
1988 Čaroděj osamělosti
Journey Into Genius (TV film)
Vražda Mary Phaganové (TV film)
1987 Letadla, vlaky, automobily
1986 Případ neoprávněného zabití (TV film)

TV seriály

2017 I'm Dying Up Here (TV seriál)
The Return (E05)
Pilot (E01)
Mrtvý bod (TV seriál)
Mom (S02E21)
Nor I, Nigel, AKA Leg in Iron (S02E10)
The Good Fight (TV seriál)
Self Condemned (E09)
2016 Mrtvý bod (TV seriál)
Písečná bouře (S02E01)
Neradostná zpráva (S01E22)
Takoví normální Američané (TV seriál)
Persona Non Grata (S04E13)
A Roy Rogers in Franconia (S04E12)
Dinner for Seven (S04E11)
další epizody (13)
2014 Chicago Fire (TV seriál)
A Dark Day (S02E20)
Chicago P.D. (TV seriál)
8:30 PM (S01E12)
2013 Chicago Fire (TV seriál)
No Regrets (S02E07)
2012 Politická hra (TV seriál)
Smash (TV seriál)
2009 Dobrá manželka (TV seriál)
Kings (TV seriál)
Ve službách FBI (TV seriál)
2007 Drive (TV seriál)
Patty Hewes - nebezpečná advokátka (TV seriál)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
2006 Book of Daniel, The (TV seriál)
Ošklivka Betty (TV seriál)
2004 Dr. House (TV seriál)
Life As We Know It (TV seriál)
2003 Pitts, The (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Můj přítel Monk (TV seriál)
2001 Big Apple (TV seriál)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
1999 Strangers with Candy (TV seriál)
Třetí hlídka (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
1998 Oz (TV seriál)
Great Men (S02E03)
Ze Země na Měsíc (TV seriál)
1997 Advokáti (TV seriál)
Feds (TV seriál)
1995 Murder One (TV seriál)
1994 Cosbyho případy (TV seriál)
1993 Návrat do Osamělé Holubice (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)
Zapadákov (TV seriál)
1985 Spenser: For Hire (TV seriál)
1984 Miami Vice (TV seriál)

Dokumentární

2007 Chicago 10
2002 Benjamin Franklin (TV seriál)
2001 Making of 'Along Came a Spider', The
1999 Independent Lens (TV seriál)
1992 HBO First Look (TV seriál)

TV pořady

2014 John Oliver: Co týden dal a vzal (TV pořad)
1983 Frontline (TV pořad)
1971 Great Performances (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2014 23 Blast

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace