foto

Dylan Baker

  • nar. 7.10.1959 (59 let)
    Syracuse, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Baker (7. říjen 1959) se narodil v Lynchburgu ve Virginii poté, co se jeho rodina přestěhovala ze Syracuse, v New Yorku, kde se narodili jeho tři starší bratři. Svou profesní kariéru začal jako teenager v regionálních divadelních představení. Navštěvoval Regionální katolickou školu Svatého Kříže, pak pokračoval na Darlington School a nakonec absolvoval Georgetown Preparatory School roku 1976. Navštěvoval College of William and Mary ve Virginii a později roku 1980 vystudoval Southern Methodist University. Baker pak obdržel doktorát v oboru výtvarného umění z Yale School of Drama, kde studoval spolu s Chrisem Nothem a Patricií Clarkson. Mezi Bakerovi divadelní počiny Eastern Standard, La Bête a Mauritius. Roku 1986 získal Obie Award pro jeho výkon v nebroadwayské hře Nic o hrdinech.

Roku 1987 debutoval s filmem LETADLA, VLAKY, AUTOMOBILY, kde hrál nechutně nezapomenutelného Owena. Bakerova první opakující se televizní role byla ve filmu VRAŽDA PRVNÍHO STUPNĚ, od té doby se objevoval v televizních seriálech jako je ZÁKON A POŘÁDEK, ZÁKON A POŘÁDEK: ZLOČINNÉ ÚMYSLY a krátkodobém seriálu THE PITTS.

Pozornost kritiky si získal roku 1998 za roli otravného pedofila ve filmu ŠTĚSTÍ (HAPPINESS). Také se mu dostalo popularity za ztvárnění Dr. Curta Connerse ve filmu SPIDER-MAN 2. Roku 2000 zahrál ministra obrany Roberta McNamaru ve filmu TŘINÁCT DNÍ, historickém drama o kubánské raketové krizi. Během krátkodobého seriálu DRIVE v roce 2007, Baker hrál roli John Trimble, otce trpícího smrtelnou chorobou.

V poslední době hrál Baker Williama Crosse v seriálu KINGS, v němž jeho manželka Becky Ann Bakerová hrála Jessie Shepherdovou, matku hrdiny Davida Shepherda. Baker také hostoval v seriálu MONK, kde zpodobnil divadelního kritika, který zabil svou přítelkyni.

oates

Herecká filmografie

Filmy

2018 Elizabeth Harvest
Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile
2017 The Misogynists
2016 Kill for Me
Případ Sloane
Svědectví (TV film)
2015 Actor Seeks Role
Applesauce
Franny
Nightfire
2014 23 Blast
America Is Still the Place
Selma
Turks & Caicos (TV film)
2013 Zprávař 2 - Legenda pokračuje
2012 2 dny v New Yorku
2011 Think of Me
2010 Secretariat
2009 Pod novým vedením
2008 Chvilkové zatmění
Nouzový východ
2007 Across the Universe
Halloweenská noc
Když se smůla lepí na paty
Lovci stínů
Spider-Man 3
Tvář anděla
2006 Fido
Hurá do basy
2005 Hra na schovávanou
Live at Five
Matador
Stealing Martin Lane
2004 Kinsey
Spider-Man 2
2003 Hlava státu
Kletba
Láskou praštěná
Unesená: Příběh Elizabeth Smartové (TV film)
2002 Grasp
Incident
Projekt Laramie
Road to Perdition
Zlatá doba (TV film)
2001 Agent z Panamy
Gentleman's Game, A
Jako pavouk
2000 Cela
Miláčku, vrať se
Requiem za sen
Třináct dní
1999 Bez dechu
Neodolatelná
Náhodné setkání
1998 Celebrity
The Invisible Man (TV film)
Štěstí
1997 Zakázané území (TV film)
1996 True Blue
1995 Hvězdy padají na Henriettu
1994 Skandální odhalení
Vraždy v Radiolandu
1993 Sňatek s mafií (TV film)
Život s Mikeym
1992 Lincoln and the War Within (TV film)
Nápoj lásky č. 9
Náš milý nebožtík
Poslední Mohykán
1991 Šílený
1990 Dlouhá cesta domů
Soud (TV film)
1988 Journey Into Genius (TV film)
Vražda Mary Phaganové (TV film)
Čaroděj osamělosti
1987 Letadla, vlaky, automobily
1986 Případ neoprávněného zabití (TV film)

TV seriály

2018 Dobrý boj (TV seriál)
Day 471 (S02E10)
Mrtvý bod (TV seriál)
Everlasting (S03E14)
Ve jménu vlasti (TV seriál)
All In (S07E11)
Clarity (S07E10)
Useful Idiot (S07E09)
další epizody (7)
2017 Dobrý boj (TV seriál)
Self Condemned (S01E09)
K smrti trapný (TV seriál)
The Return (S01E05)
Pilot (S01E01)
Malé ženy (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Mrtvý bod (TV seriál)
Mom (S02E21)
Nor I, Nigel, AKA Leg in Iron (S02E10)
2016 Mrtvý bod (TV seriál)
Písečná bouře (S02E01)
Neradostná zpráva (S01E22)
Takoví normální Američané (TV seriál)
Persona Non Grata (S04E13)
A Roy Rogers in Franconia (S04E12)
Dinner for Seven (S04E11)
další epizody (13)
2015 Dobrá manželka (TV seriál)
Dark Money (S06E13)
2014 Chicago P.D. (TV seriál)
8:30 PM (S01E12)
Chicago Fire (TV seriál)
A Dark Day (S02E20)
Dobrá manželka (TV seriál)
Tying The Knot (S05E19)
2013 Chicago Fire (TV seriál)
No Regrets (S02E07)
Dobrá manželka (TV seriál)
What's In The Box? (S04E22)
The Wheels of Justice (S04E19)
2012 Politická hra (TV seriál)
Smash (TV seriál)
Dobrá manželka (TV seriál)
Long Way Home (S03E17)
2011 Status: Nežádoucí (TV seriál)
Company Man (S05E01)
2010 Dobrá manželka (TV seriál)
Hybristofílie (S01E22)
Hra (S01E13)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
Last Stand (S04E18)
Dr. House (TV seriál)
Neštovice o rok více (S07E07)
2009 Kings (TV seriál)
The New King: Part Two (E12)
The New King: Part One (E11)
Javelin (E10)
další epizody (11)
Ve službách FBI (TV seriál)
Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk a kritik (S08E06)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Závažný případ (S08E14)
2007 Drive (TV seriál)
Patty Hewes - nebezpečná advokátka (TV seriál)
2006 Book of Daniel, The (TV seriál)
Ošklivka Betty (TV seriál)
2004 Life As We Know It (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
Darwinian (S14E11)
2003 Pitts, The (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
Abu El Banat (S05E09)
2002 Beze stopy (TV seriál)
2001 Big Apple (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Krev nevinných (S02E06)
1999 Strangers with Candy (TV seriál)
Třetí hlídka (TV seriál)
1998 Ze Země na Měsíc (TV seriál)
Oz (TV seriál)
Great Men (S02E03)
Právo a pořádek (TV seriál)
Flight (S09E04)
1997 Advokáti (TV seriál)
Feds (TV seriál)
1995 Murder One (TV seriál)
1994 Cosbyho případy (TV seriál)
1993 Návrat do Osamělé Holubice (TV seriál)
1991 Právo a pořádek (TV seriál)
His Hour Upon the Stage (S02E11)
1990 Zapadákov (TV seriál)
1985 Spenser: For Hire (TV seriál)
1984 Miami Vice (TV seriál)

Dokumentární

2007 Chicago 10
2002 Benjamin Franklin (TV seriál)
2001 The Making of 'Along Came a Spider'
1999 Independent Lens (TV seriál)
1992 HBO First Look (TV seriál)

TV pořady

2014 John Oliver: Co týden dal a vzal (TV pořad)
1983 Frontline (TV pořad)
1971 Great Performances (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2014 23 Blast

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace