Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sehmat (Alia Bhatt), muslimská žena z Kašmíru, souhlasí s tím, že se provdá za pákistánského důstojníka proto, aby mohla pro svoji zem provádět špionáž. Realisticky pojatý a napínavý snímek přibližuje osud ženy, která obětovala všechno a riskovala každý den, aby získala informace, které by Indii pomohly v blížící se válce. A její muž ji přitom opravdu miluje. (ČSFD)

(více)

Recenze (17)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Raazi" bude jeden z najlepších ázijských filmov, čo som videl za posledné mesiace. Musím povedať, že ma úprimne dostal svojim príbehom, atmosférou a rovnako aj postavami. Myslím si, že veľmi dobre vie ukázať, že často sa môžu povinnosť a láska dostať do veľmi silného konfliktu. Najmä ak naša hlavná hrdinka (špiónka) prežíva skutočné emócie s ľuďmi, ktorých musí sledovať a uvedomuje si, že sa pre ňu stali skutočnou rodinou. Alia Bhaat podáva absolútne fantastický výkon a nemal som ani raz pocit, že by to s emóciami preháňala, alebo niečo podobné. Naopak. Myslím si, že som jej veril úplne všetko. Každá jedna smrť ju zraňuje a je si vedomá toho, že je za to všetko osobne zodpovedná. A je to spracovane veľmi silne. V mojich očiach to funguje fantasticky. Okrem toho je v celom filme veľmi dobrá hudba, ktorá dokáže niektoré scénky správne umocniť. Niekedy to bolo trošku nasilu, no celkovo mám pocit, že to funguje výborne. Príbeh sa nám odhaľuje len veľmi postupne, čo ho robí pre mňa veľmi zaujímavý a hlavne máme dostatok času na to spoznať naše postavy, stráviť s nimi čas a uvedomiť si, že všetci žijú dvojaké životy. Lenže to neznamená, že ich životy sú plné lži, alebo že všetko čo sa deje je iba naoko. Naopak to je veľmi skutočné. A o to viac to potom bolí. Je tu niekoľko skvelých scénok, na ktoré tak skoro nezabudnem a rozhodne vedeli zapôsobiť. A okrem toho všetky emócie pôsobia úprimne. Som celkovo s výsledkom spokojný a rozhodne je to film, ktorý odporúčam na zhliadnutie. Hodnotenie: A ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Veľmi, veľmi dobré. Alia podala excelentný výkon. Film je veľmi realistický, práve ma napadlo, že tam nebola žiadna bitka. Špionáž vykonávaná ženou má vcelku iné rozmery ako špionáž robená mužmi a pre film to platí rovnako. Nadľudská oddanosť vlasti a kladenie povinnosti nad vlastný život, lásku a prospech z tohto filmu len tak prší aj keď v závere dostane značne ľudskejšie rozmery a dôjde k precitnutiu. A v tom je vlastne tragédia celého filmu. Všetko je podané tak nejak prirodzene, bez afektu a preháňania. ľudsky a pochopiteľne. Žiadne falošné prejavy, ktoré sa často viažu s touto tématikou u indických filmov. Film ukazuje, že dobrí a zlí ľudia sú vždy na oboch stranách. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Indický Bollywood je pln filmů. Čím delší, tím lepší. Čím více tanečních kreací, tím oblíbenější. Jsou ale světlé výjimky, které se řadí bok po boku kvalitní světové filmařině a nutně nezabředávají do klasického indického rybníčku indických filmů. Jedním z nich je třeba thriller Raazi, kde atmosféra je napjatá jak kšandy, herci se nepřetvařují, ale opravdu hrají…a celkově vzato se jedná o hodně slušný film, který musí zabavit i toho, který indický film nikdy neviděl. Za mě dobrý… ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Mladá muslimská dívka žijící v Indii plní přání svého umírajícího otce, který pracuje jako špión operující v Pákistánu, aby po něm převzala tento těžký úděl pro blaho své rodné země. Jelikož napětí mezi Indií a Pákistánem roste (viz Indicko-pákistánská válka v roce 1971), tak ji dohodne sňatek do vysoce postavené pákistánské vojenské rodiny, kde má zjistit všechny informace o připravované válečné akci proti Indii... Na tento snímek jsem se už dlouho těšil a nebudu popírat fakt, že hlavně kvůli nadané a rovněž pohledné herečce, kterou Alia Bhatt bezesporu je. Téma indicko-pákistánských konfliktů mě zajímá rovněž, takže nebylo co řešit. Co se týče příběhu a jeho pojetí, tak musím přiznat mírné zklamání. Mohlo to být určitě o něco lepší. Hlavně po stránce akce, napětí a hlubšího propracování. S předloženým výsledkem jsem však nakonec určitě spokojený, jen to jako celek onoho pomyslného stropu bohužel nedosáhlo. Ovšem Alia Bhatt zraje jako víno. Nejen jako žena, ale i jako herečka, takže kdo si ji oblíbil, stejně jako já, ať neváhá a na snímek se určitě podívá. Podala svoji postavu opravdu přesvědčivě a na jasnou jedničku. Ke konci se příběh pěkně zdramatizuje a je to slušná jízda, ale brutální přestřelky nečekejte. V hodnocení není co řešit a nad čím dumat. Jasné, silné a přesvědčivé čtyři hvězdy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Čo je pre jedného jeden z najlepších indických filmov aké videl, pre druhého môže byť jeden z najslabších zážitkov za posledné roky. Spočiatku nesmierne pomaly podsúvaná záležitosť bez akcie, s hlbokým romantickým nádychom, zaujme najmä nežné polovičky. Toto všetko by sa však dalo v pohode akceptovať, keby samotný príbeh netrpel tak extrémnou naivitou. Lenže pre Bollywood snímky sú tieto prvky doslova príznačné, a tak je len na rozhodnutí diváka, čo všetko dokáže vo svojej hlave s tolerovať. Bohužiaľ, na mňa toho bolo akosi priveľa. Kto očakáva premyslenú špionážnu pecku, plnú neočakávaných zvratov, ktorá ho od úvodu do konca zarazí do sedačky pre svoje neutíchajúce tempo, bude sklamaný. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama