Reklama

Reklama

Darkened Room

Krátkometrážní / Drama / Experimentální
USA, 2002, 8 min

Obsahy(1)

Krátkometrážny film David Lyncha je natočený digitálnou kamerou a zavedie nás do tmavej, temnej izby, v ktorej je zamknuté mladé dievča. Stále plače a volá o pomoc, nevie ako sa tam dostalo ani čo bude ďalej. Potom prichádza ďalšie dievča, ktoré sa s ňou začne záhadne rozprávať a v náznakoch niečo vysvetľovať. (genetique)

Diskuze

Tomcat.C

Tomcat.C (hodnocení, recenze)

Laborovat nad hovnem se opravdu nemusí. Myslím že, když se na začátku filmu objeví mladá Asiatka, která nám sděluje: "Mám kamarádku. Moje kamarádka sedí v potemnělém pokoji. Moje kamarádka pláče. Vidíte ji? Já ji vidět nemůžu. Mluví? Ne... Nedívejte se na ni!" a potom zakryje svoji tvář, tak se z jejího monologu dá v pohodě vyvodit, že mluví o sobě ("Já ji vidět nemůžu. Nedívejte se na ni!" a zakryje svůj obličej !!!). Když potom vidíme v temné místnosti plačící blondýnku, což je s největší pravděpodobností ta "její kamarádka", tak už na základě přechozího víme, že "představuje" její nitro.. Já vím, pro někoho je to těžké pochopit. To, že neznáš Lynchovu tvorbu a psychoanalýzu, kterou on běžně využívá ve svých filmech, je ale tvůj problém.

LBsmoke

LBsmoke (hodnocení, recenze)

mno ta blondýnka je pěkná asiatka ujde ale ta bruneta je hnusná jak štětka.. ..zajímalo by mě jaký jiný obrázek si na to můžu udělat .......mno jsem nadšený z předešlých Lynchových filmů.. mají užasný smysl pro obraznost a dokážou v člověku zbudit spoustu emocí.. tohle mohla natočit parta znuděných vysokoškolaček.. a to mě ještě udivuje že někoho baví laborovat nad hovnem jak je u možného vysvětlení níže..není problém naházím pár symbolů do místnosti smutně řeknu "Haló je tu někdo?" a můžeš rozkládat mého génia.. neříkám že v tom Lynch neměl nějakou myšlenku..ale proč je to tedy ak ploché? -já bych se styděl..

Reklama

Reklama