Reklama

Reklama

Darkened Room

Krátkometrážní / Drama / Experimentální
USA, 2002, 8 min

Obsahy(1)

Krátkometrážny film David Lyncha je natočený digitálnou kamerou a zavedie nás do tmavej, temnej izby, v ktorej je zamknuté mladé dievča. Stále plače a volá o pomoc, nevie ako sa tam dostalo ani čo bude ďalej. Potom prichádza ďalšie dievča, ktoré sa s ňou začne záhadne rozprávať a v náznakoch niečo vysvetľovať. (genetique)

Recenze (70)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Bezduchá zlátanina. Dumbland považujem za zábavku, pretože sa jednoducho tak má brať. Rabbits považujem za experiment, ktorý je skôr nudný a zmätený než aby o niečom vypovedal. Ale všetky tieto tri projekty Davida Lyncha majú niečo spoločné. V žiadnom sa nenachádza nič, čo mám u Davida Lyncha tak rád. Žiadne známe a neznáme pocity. Žiadne silné postavy. Žiadne - nič nie je také ako sa na prvý pohľad javí. Jednoducho nič. A o Darkened room to platí dvojnásobne. Príbeh žiadny. Postavy plytké a zbytočné a vlastne celé toto dielo sa vôbec nemuselo konať. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle už není Lynch tak depresivní jako na počátku jeho kariéry, myslím tím krátkometrážní filmy, kterých jsem měl sice plné zuby, ale furt husí kůži na těle a fakt, že to mnou prošlo jak elektrický šok, a hned to taky vyšumělo, ale jen tak se na to nezapomnělo. Tohle prostě není ono. Digitální kamera je divná, hudba taková nijaká, atmosféra tam hodně chybí a celkově je to dost o ničem. Nečekaně, ale i tak... --- 0 % --- ()

Reklama

rowdys 

všechny recenze uživatele

Darkened Room je most, ktorý na jednom konci vedie k Mullhollandu a na druhom k Inlandu (ten si zatiaľ ani netrúfam hodnotiť). Že to nemá pointu je pochopiteľné, pretože kto čítal minimálne Lynch vlastnými slovami, tak vie, že David je v prvom rade maliar, ktorý hľadí občas viac na kompozíciu než vyústenie. Nechcem mudrovať, ale tento kraťas považujem spomedzi jeho ostatných za najjednoduchší, nakoľko mu ide len o pohyblivú maľbu a pocity, ktoré v človeku zanechá. Zahľaďte sa na nejaký obraz a jeho kompozicia a dispozícia vám tiež nepovie príbeh od A do Z, to tajomno prenecháva pozorovateľovi. Škoda len toho digitálu, čaro 24p opúšťam veľmi nerád. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Typická krátká Lynchovina posledních let. Potemnělý pokoj, znepokojivá Badalamentiho hudba a děj, který v podstatě chybí. Dvě dívky promlouvají jedna na druhou ale vlastně spolu nekomunikují. Pochopit se to dá různě: jedna druhou zneužívá, jedna je mrtvá nebo neexistuje a je pouhým výplodem choré mysli. Konec zůstává otevřený. Koho Lynchovy video hádanky baví, může nad nimi rozjímat. Ostatní ať si radši pustí něco celovečerního. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Lynch začíná silně senilnět. Tohle je hodně slabé a působí to jako odvar oproti jeho prvotinám. Špatný, vyloženě špatný. Lynch se snaží přijít s něčím neokoukaným a novým a jde hrozně moc cítit, že už na to na stará kolena prostě nemá. Kdyby to nebyl můj oblíbený režisér mávnu nad tím rukou, ale býval to právě on, kdo mě svými filmy tak bavil, ale tohle? To je čajíček! ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama