Reklama

Reklama

Cesta do Florianópolisu

(festivalový název)
  • Argentina Sueño Florianópolis (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lucrecia, Pedro a jejich dvě dospívající děti Julian a Florencia se jednoho parného dne vydávají rozhrkaným renaultem z Buenos Aires do brazilského letoviska Florianópolis. Rodinná pohoda je pouze zdáním, rodiče se po letech rozešli a už spolu několik měsíců nežijí. V poklidně kolébavé atmosféře dovolené tisíc mil severně od domova prožívají hrdinové zásadní okamžiky spojené s objevováním nových podob nejhlubších citů. S jemným humorem i lehkou melancholií vypráví renomovaná argentinská režisérka o prvních i dávných láskách, o osudových setkáních i prchavých radostech. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

kinoholik 

všechny recenze uživatele

V Argentině je psychologem kde kdo, pokud dva z nich utvoří manželský pár, není nepravděpodobné, že se v raných devadesátkách vypraví na 1 700 km dlouhou cestu, předpotopním autem a ještě si s sebou vezmou své skoro dospělé 2 děti. Ve filmu jsem se občas ztrácel, film zase občas ztrácel na tempu. 3* jsou tak akorát. ()

Reklama

angloumene 

všechny recenze uživatele

Klasické rodinné drama, tentokrát bez velkých dramat. Autoři se asi snažili říct, že krizovým obdobím se dá procházet i bez velké hysterie. Teorie je to určitě pěkná, ale s přenesením na filmové plátno je to trochu složitější. Za to atmosféru ospalého přímořského letoviska se podařilo vystihnout velice pěkně. Na celou stopáž to ale nestačí. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Argentinská rodinka vyrazí na dovolenou do Brazílie a tam... se nic nestane. Tedy, trošku se tam začne míchat se vztahy (oba rodiče mají volné manželství, takže maminku začne balit brazilský pan domácí, jeho ex-manželka zase omámí tatínka, dcera si začne se synem pana domácího a syn na polovinu filmu zmizí, aby nedělal zbytečně křoví), ale na konci je stejně zachován status quo. Byla by to příjemná oddechovka, kdyby v ní kromě toho moře a prosluněných pláží byl i nějaký zajímavější děj, vyhrocenější konflikty nebo aspoň humor. Bohužel tam není nic z toho. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama