Reklama

Reklama

Rolling Stones - Hearts for Prague

(TV film)

Obsahy(1)

Dokument mapuje vztah členů kapely k České republice a symbolicky vyobrazuje vývoj situace v naší zemi od roku 1962, kdy kapela vznikla, až po aktuální dění... Rolling Stones se po osmadvaceti letech od svého prvního českého koncertu opět valí do Prahy. Jejich vystoupení v naší zemi bývají velkou událostí nejen pro návštěvníky, ale i pro členy kapely samotné, kteří neskrývají vřelý vztah k České republice. Letošní návštěva má, podobně jako v roce 1990, potenciál dosáhnout širšího společenského významu. Tentokrát totiž Rolling Stones přijíždějí k výročí sta let od založení státu, pětasedmdesáti let od narození Micka Jaggera, padesáti let po ruské okupaci… (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

rigby 

všechny recenze uživatele

Příjemné vzpomínání... Jen mohlo být delší s více archivními záběry. Takhle to byl opravdu velmi rychlý průlet, reklama na poslední koncert s připomenutím minulosti. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách vydařený dokument, který českou havlistickou scénu podává v jejím nejlepším světle. Rolling Stones jsem vždycky cítil jako druhý pól Beatles. A tak když se beatlové rozpadli, byla to i tato nostalgie, která na mně dolehla.  Praha si evokovala, nic o tom netušíc, kulturní prvorepublikovou realitu, ve které velkou výzvou byli, pokud se nepletu, ruští Alexandrovci. Masarykův stadion, dějiště nezapomenutelného 10. všesokolského sletu, který světu demonstroval připravenost Československa vzdorovat nacistickému úchvatu; pro osudové selhání západních demokracií k tomu ale došlo až o sedm let později. I to je strahovský genius loci. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Na koncertu na Letné jsem byl. Informacemi nabitý trochu nostalgický dokument.To jsem nevěděl, že v Brně se říká Roulini a v Praze Stouni jak říká v závěru Bolek Polívka. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama