Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově postavenou jadernou elektrárnu potká podobný osud jako Černobyl v roce 1986. V rámci záchranné evakuace se však zdaleka nedostane na všechny a vláda celou poškozenou oblast zvanou “Zóna” uzavře. Armáda okolo celé Zóny postaví hlídané hranice a vojáci nepouští nikoho dovnitř ani ven, tudíž zbývající přeživší jsou tak odkázáni sami na sebe. Hlavní hrdinové Filip (Daniel Holman) a Zack (Lukáš Formánek) se z této poškozené oblasti snaží za každou cenu dostat a vrátit se tak k normálnímu životu. Ovšem kromě dlouhé cesty ještě musí unikat Cranovi (David Král) a jeho skupině nebezpečných a agresivních banditů, kteří si Zónu hodlají celou přizpůsobit podle svých pravidel. Cestou potkávají dalšího přeživšího Samuela (Tomáš Bláha) a pokud se chtějí dostat do bezpečí, musí společně projít přes nejkontaminovanější místo, zvané Srdce Zóny. (Cermbo)

(více)

Recenze (16)

A.Fish 

všechny recenze uživatele

Srdce zóny hned na začátku nastaví velice dobrou atmosféru, kterou podkresluje opravdu brilantní hudba. První polovina je pomalejší, zato atmosféričtější. Ve druhé polovině se tempo ale podstatně mění a až do konce nedá vydechnout. Krom hudby je ještě nutné vyzdvihnout práci s kamerou, které vlastně nemám co vytknout a za zmínku stojí i výborně vybrané lokace v regionu. Každopádně z kina jsem odcházel spokojen a vzhledem k otevřenému konci se těším na případné pokračování. P.S. Napsat že ve filmu nebylo nic dobře je pouze neobjektivní výkřik použitý za účelem pošpinit jméno jak filmu tak celému Goldenview Films. Toť vše... ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Za tých pár rokov od vydania prvej amatérčiny sa viditeľne tvorcovia zlepšili, za čo si určite zaslúžia pochvalu. Prvé post-apo v Československu a pravdepodobne aj zatiaľ najlepšie. Ako aj pri predchádzajúcom projekte je očividné, že bol tvorený hlavne pre zábavu, no pobral aj dosť kvality. Holt niekedy, keď sledujete úspešnejších tvorcov je super nápad sa inšpirovať. A nielen inšpirovať, no prísť aj s celkom dobrým príbehom a slušnou zápletkou, ktorá už za niečo stojí sa v amatérskych kruhoch tiež moc nevidí. Týmto kusom ste u mňa prekonali Andersonov Resident Evil. A to už pre mňa z filmového hľadiska niečo znamená. Držím palce aj do budúcna a dúfam v podobne zdarené projekty. "Toť všetko..." ()

Reklama

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Zvolené téma - v pořádku, myslím že v ČR rozhodně není postapo film obvyklý. Nebýt pěkných záběrů na stará známá místa, bylo by to objektivně za 2*. Dá se přejít, že vlastně nikdo z obsazení neumí pořádně mluvit - nepředpokládám, že by někdo z této party přijmul hereckou řeholi, zabýval se vážněji hereckou kariérou a chodil na hlasová cvičení, recitaci atd. Totéž platí o nějakém náročnějším, emotivním hraní. Podle toho je třeba k filmu přistupovat. Potud je vše v pořádku. Ale scény vlastně bez napětí, spousta prázdných, nudných minut a problém s nevypointovanými postavami (na což jinde upozorňuje uživatel UncleMorty) se těžko přechází i na amatérské úrovni. Myslím, že by autorům neškodilo si příště vyzkoušet "tréninkově" několik pořádně vypointovaných krátkých filmů nebo etud na jakékoliv téma..Zhlédl jsem všechny filmy Bohdana Čermáka - naposledy jsem si dal první Nerozvážné z roku 2015 a líbilo se mi to více než toto - samozřejmě vedle Co tam vidíš?, kterýžto filmeček považuji za nejlepší z oněch sedmi... ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Já zkoukl hodně špatných filmů, ale v kině jsem takovou sračku ještě neviděl. Věděl jsem, že to bude špatné, protože tahle skvadra snažílků natočila na iPhnone mafiánskou trilogii, jenž vykrádala hudbu z tarantina a přitom pobíhali po Karlovarském kraji. Skřípe to jak svině, když parta čecháčku stojí na koupališti Rolava v saku a hraje si na goodfellas - samej Frank a Tony. Divákovi je jasný, na čem stojí. Kluci chtěj hrozně moc natočit Kmotra, ale nemaj dostatek sebereflexe, aby si řekli: "Hele jsme jen banda kluků s nulovým rozpočtem. Přece nemůžeme točit něco takového. Proč se nepustit do nějakých komorních dramat na způsob Pozemšťana?" Čermák si ale myslí, že je Coppola a tak pokračuje ve svých amciózních projektech. mafiánskou trilogii jsem už zmínil. Pak je tu nějaké motivační kraťas o štěstí a radostech (já bych tedy doporučil spíše Patersona od Jarmusche, než Šťastnou Myšlenku od čermáka, která samozřejmě vůbec nefunguje). Vnitřní Hlas o vzepření se svému strachu má též myšlenku, ale celé je to tak fádní, protože Čermák je neprozíravý normie, je to průměrný člověk a není schopný podat věci trefně, chytře, vkusně. Šíleně mě ty filmy nebaví, otravují mě, ale na Srdce Zóny jsem šel s přáteli, které prý fascinuje neschopnost "Golden"view Films udělat cokoliv dobře. Film selhal v každém aspektu. Hned v prvním dialogu se ukáže suchar Holman, který je neschopný normálně artikulovat (zřetelně mluvit by mělo být základním předpokladem každého herce). Asi si dokážete představit, jakých kvalit bude zbytek filmu. Nechápu, jak "tvůrci" můžou s klidným svědomím vyprávět na projekci, jak se poučili z kritiky a tento projekt dotáhli k dokonalosti. Banda duševních paniců si myslí, že jsou filmaři. Čermák by si měl uvědomit, že predispozicí k natočení dobrého filmu musí být estetický cit pro věc a nějaké technické znalosti v oboru filmařiny, ale ten člověk je fakt poleno. Rád se do nich opřu, protože oni tu ostrou kritiku potřebují. Nevím, kde nabrali to sebevědomí, ale já tohle prezentovat lidem, tak se propadnu hanbou. Páni z Goldenview Films jsou však kritikyvzdorní a reagují stylem "Až sám natočíš film, který bude bavit stovky diváků..." což už obecně vypovídá o jejich intelektu. Nemam k nim ani ten nejmenší respekt a kdyby jejich fanoušci nebyli stejně tupý maloměšťácký ovce, tak by o Srdci Zóny nikdo nepronesl dobré slovo. Lidi se toho však chytli, protože šlo o takovou lokální akcičku. Nezapomínejme však na to, že ceněný jsou i "lidi" jako FattyPillow, PTK, Lucas Dope...proč by si v takovém světě neurval špetku uznání i neschopný kus unylého hovna jakým je Čermák? A vysvětlí mi někdo, proč je Srdce Zóny plné tak nepěkných nýmandů? (looser Holman, neschopný degen Čermák, chrapoun Kloc, upištěná bukvice Bláha). ()

alexwill 

všechny recenze uživatele

Bohdana osobně znám a naprosto mu fandím, stejně jako celému týmu Goldenview films. Nicméně upřímná recenze je víc než zdvořilá pochvala. I když nejsem fanoušek postapo žánru, bylo mi od začátku jasné že pro tenhle námět je náš kousek republiky jedním z nejlepších. Atmosférická a ponurá, až melancholická atmosféra se dere na povrch, když si představím film jaký by mohl z této myšlenky vzniknout. Proto jsem se na něj dost těšil. Srdce zóny má podle mě zásadní díru - a to scénář. Ano, herci občas neartikulují, je vidět že ani jeden z nich nemá ambice být profesionálním hercem (a pokud ano, zatím se tomu nevěnoval), ale to mi tolik netrhá žíly. Nikdy není výmluvou, že jde o bezrozpočtový amatérský film. Ale pro mě to jde do pozadí, pokud do popředí přijde scénář. A ten mě tady dost potrápil. Chápu, že ambice směřují spíše k tvorbě blockbusteru než artového filmu, ale už úvodní scéna mi přišla naprosto zvláštní. Jakoby bylo třeba ve dvou minutách na sílu říct: "Čau jak se máš, tady je havárie nemožná!" a vzápětí "aha tak asi ne, už je to tu". Nedává mi to prostě smysl. Ve filmu byli i nápady, které oceňuji. Celkově mi přišlo fajn zakomponovat kytaru, přidat ten zpěv, když kempovali a dát tomu ten správnej "feeling". Ale mimo to, jsem si kladl stále jen otázky. Proč ze zóny nemůžou odejít? Proč by nějakou obrovskou zónu kolem elektrárny uzavřeli a nemohli pomoci ani civilistům? Mimo zónu je tedy svět při starém, jen tady se formuje nová společnost? Nemluvě o neuvěřitelných dialozích, hláškách jako z učebnice hollywoodských klišé a detailům jako když Zack nechá zbraň při vstupu do místnosti hned vedle dveří. A to není nějaké hledání detailů, to vás udeří během sledování. Při scénáři, obzvlášť tady při tvorbě menšího "univerza" je třeba klást si otázky. Aby vše zapadalo a příběh měl pravidla, která ho budou držet pospolu. Nicméně konec se špatně hodnotí, protože tady není žádné vyvrcholení příběhových linií. Podle všeho je to přímo psané pro pokračování. Tak tedy snad se druhý díl poučí z chyb jedničky. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Radioktivní oblast ve filmu zvaná „Srdce Zóny“ je ve skutečnosti těžební lom Jiří na Sokolovsku. (Cermbo)
  • Bohdan Čermák zůstává posledním hercem, který účinkuje ve všec svých doposud vydaných filmech. (Cermbo)

Reklama

Reklama