Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Keď hlava rodiny uzavrie dohodu so samotným diablom, zvyšku nezostáva nič iné, ako navštíviť staré rodinné sídlo, v ktorom nájdu potrebné odpovede na všetky nezodpovedané otázky. Každý jeden z nich by však mal byť pripravený na to, že boj s temnými silami prináša v prvom rade utrpenie, ktoré môže byť horšie, než samotná smrť. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (56)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

To, že Timo Tjahjanto umí už vím dávno, protože jsem snad až na tenhle kousek a jeho pokračování viděl od Tjahjanta všechno. A kromě Killers (2014) mě nikdy nezklamal. Tak doháním rest z jeho filmografie. Nezklamal ani tentokrát. Tjahjanto je prostě ďábel a servíruje tuhle démonickou podívanou u které musí chrochtat blahem i Satan a jeho konkubíny. Dobrej vizuál, dobrej zvuk, hutná atmosféra a jako bonus nějaká ta povedená gore scéna. ,,Obličejová maska" je TOP. Na 5 hvězd to sice není, protože místy je to zbytečně natahovaný (určitě bych ubral pár minut ze stopáže) ale solidní 4 démonický hvězdy si to určitě zaslouží. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Indonéský snímek „Sebelum Iblis Menjemput“ chce být na jednu stranu atmosférickým, na stranu druhou i celkem brutálním hororem. Myslím, že mu vychází především ta brutální stránka, kdy v některých scénách, i pokud zavřete oči, budete mít velmi nepříjemný pocit v žaludku pouze z toho, co vlastně slyšíte. V tomhle směru je to dobré, dějově bohužel nijak objevné. ()

Reklama

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Indonézská variace na Evil Dead. Timo Tjahjanto je bravurní režisér, jenž má řemeslo v malíku a každým svým novým filmem se zlepšuje hlavně jako scenárista, což byl dřív jeho hlavní kámen úrazu. May the Devil Take You je áčkově natočený horor obsahující vše, co si může hororový fanoušek přát – intenzivní napětí, dusnou atmosféru, psychologické hrátky, přemíru násilí, pod kůži se zarývající strašidelné pasáže a v neposlední řadě i kvalitní praktické gore efekty s minimem CGI. Film má skoro dvě hodiny, ale není v něm moment, kdy by mu vyloženě došel dech. Děsivost postupně graduje a děj se i na relativně malém prostoru slušně vyvíjí. Sice nic originálního, ale takhle nějak si představuji kvalitní moderní horor. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Timo Tjahjanto je nepochybně největší řezník a talent Indonésie a letos řádí už podruhé. May the Devil Take You je solidním mixem Evil Dead, Drag me to Hell a hlavně působí jako návrat do Hongkongu 90. let kdy podobné šílenosti vznikali poměrně často, dnes už velmi raritně. Ve výsledku film překvapivě nejsou takové jatka, jak jsem doufal. Svou prvotinu Macabre už nejspíš nepřekoná a s gore se více vyřádil v nedávném akčňáku Night Comes for Us, přesto na pár chuťovek dojde a takové šťourání se ve vnitřnostech pohřbené mrtvoly, hrátky s VooDoo a scéna, kdy si démon strhne kúži z celého obličeje patří nejspíš k největšímu Highlightu. Je to však poměrně atmosféricky děsivé, intenzivní s gradujícím soundtrackem a vynikajícími masky( Démon je hodně nepříjemný) a má to i velmi dobré tempo, takže ve výsledku jsem spokojen. Slabší herci a průměrný příběh mi zde nevadil, ale někdo se s tím nesmíří. Další zastávka u hororu Dreadout, který uvidíme buď na konci roku nebo až v roce 2019. 75% ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

"Boháčem ses stal, teď koukej zaplatit rodinou!" Poprvé, co jsem mírně zklamanej z Timova projektu. Měl jsem tušení, že to nebude úplně ono, proto jsem film odkládal skoro čtyři roky. Masky jsou super, gore strhnutí celého obličeje je až nepříjemně nechutný, ale celkově film působí jako hrozné klišé, obzvláště část s voodo, která mě vůbec neodvařila (spíš jsem se úsměvně zašklebil). Scénář jednoduchý, předvídatelný a celkově postrádá moment překvapení. Ale jako celek, kterej si udrží divákovu pozornost to překvapivě funguje, leč je to takovej Indonéskej Evil Dead. Timovi nejvíc sedne pořádnej vraždící akčnák, jehož řemeslo zvládá jako nikdo jiný, u hororu se drží v těžkým průměru. ()

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen za 25 dní. (ČSFD)

Reklama

Reklama