Reklama

Reklama

Sebelum Iblis Menjemput: Ayat Dua

  • angličtina May the Devil Take You: Chapter Two
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Úvod celkom potešil, hudba tiež nebola zlá a dokonca aj vzhľad démonov nebol najhorší. Nepáčil sa mi však, ten dôraz na fantasy prvky a "coolovosť" v poslednej polhodinke a stopáž sa mi tentokrát už zdala vážne prehnaná. Ak bude trojka, tak v zmysle tejto časti treba asi očakávať Resident evil 3 na satanský spôsob... Ja však preferujem niečo iné a druhý Constantine z Alfie asi nebude. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno z předchozího dílu si nic moc nepamatuju, ale víceméně bych sem mohl zkopírovat svůj tehdejší komentář. Zkrátka a jednoduše se jedná o svižné vražedné strašení, které může pyšnit výbornou prací maskérů a kvalitním gore. Škoda té přehnané hysterie doprovázené ječením a řvaním a možná bych se obešel i bez přehrávání v podobě koulení očí a cenění zubů. Vypadalo to směšně a člověk skoro čeká, že tam parta démonů rozjede haku. Ale jinak slušná práce a na případnou trojku se milerád podívám. 75% ()

Reklama

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že na stejné úrovni, co jednička, akorát více efektní a násilná. Létající pila byla super, ale občasné CGI špatné, některé scény si Timo mohl rozhodně odpustit. Nejlepší scénou bude určitě vylezení démona z břicha, která je správně šťavnatá a gory, ostatní je velká recyklace původního dílu a rozhodně bejt Timem, tak bych se u trojky zaměřil na lepší scénář a více gore scén, nesmí zapomínat, že právě proto ho všichni milujeme. Queen Of Black Magic byl zatím ze všech hororů od bratrů nejlepší. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Svetlo sveta spatrilo pokračovanie “May The Devil Take You”, a Ja mám opätovne dôvod byť po dlhej dobe “čiastočne” spokojný. Už jednotka bola výborná, pričom Timo Tjahjanto je takmer vždy zaručenou istotou kvality. Celé to pôsobí krásne “špinavo”, takpovediac klasicky po “indicky”, masky taktiež vydarené, gore scén je síce pramálo, no keď sa nejaká objaví, žiadny prúser sa nekoná. Z vizuálneho hľadiska sa skutočne niet načo sťažovať, a fanúšik hororu môže byť spokojný. Čo ma však mrzí, je celkom pomalý rozjazd. Snímok naberie tempo až v jeho jadre, ktoré síce konečne preberie, no akonáhle sa prehupne do ďalšej etapy, opäť nastáva akási fáza útlmu, plná žvástov, ktorá zbytočne naruší ťažko budovanú atmosféru. Záverečná tretina je opäť živšia, sánka mi však rozhodne nespadla, pričom nebyť tej v mnohých sférach veľkej podobnosti s “Evil Dead” a byť to trošku príbehovo originálnejšie, nadšenie by bolo určite väčšie. Za mňa bola jednotka bez pochýb lepšia, dvojka si tú štvrtú hviezdu asi tiež zaslúži, keď prižmúrim jedno oko, a tak by bodla trojka, ktorá by mohla uzavrieť túto trilógiu tak, ako sa patrí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snímek volně navazuje na jedničku a nese se v obdobném duchu, dá se ale zvládnout i bez vidění předchozího, jelikož to nejdůležitější je připomenuto. Alfie a její sestra Nara jsou uneseny skupinou mladých lidí a stávají se vězni v chátrající budově bývalého sirotčince. Alfie má neustále chuť utéci, nakonec ale svolí, že únoscům pomůže. Všichni totiž byli kdysi dětmi a právě v tomto sirotčinci si užili těžké příkoří. To vyústilo v zúčtování s mužem, který byl jejich náhradním otcem, jenže se zaprodal démonovi. Na děti však padla kletba a ta je pronásleduje i nyní v dospělosti. Jenže Alfie s pomocí temné knihy spustí něco, co nikdo nečekal. Opět největší inspirace Evil Dead - dům na samotě, noc, mlha, sklep, posedlost a dlouhý jazyk. Tedy posedlá Kristi byla spíše komická, ale beru. A kdo by si při replice - jsi v mém světě - nevzpomněl na Freddyho. Jinak jak vidno, pavoučí chůze z Vymítače ďábla je natolik populární, že nesměla chybět ani zde. Škoda, že nedošlo k chůzi po schodech, to by pak byla citace dokonalá. Výborné masky, které se opět inspirovaly nejen ve Vymítači včetně dávení. Vůbec tekutinami se zde nešetří, zejména rudými a černými, a gore je také fajn. Satanské a démonické horory já rád, takže za mne opět spokojenost. p.s. když se kamera zastavila na paroží, čekal jsem, že se dá do pohybu... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • V čase 1:23:12 až 1:23:26 je vidět, že oheň na zárubních a stěnách je digitálně přidaný a dokonce v některých chvílích hoří pozpátku. (Ace.A.T.L.)
  • Vysílačky, který používá skupina v domě, jsou Baofeng UV-5R. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama