Reklama

Reklama

Velkolepý bizár

(festivalový název)
  • USA The Grand Bizarre
Dokumentární / Experimentální
USA, 2018, 60 min

Režie:

Jodie Mack

Kamera:

Jodie Mack

Hudba:

Jodie Mack
(další profese)

Obsahy(1)

Cestopisný kaleidoskop, natáčený na šestnáctimilimetrový filmový materiál, se vydává na dravou exkurzi do světa ovládaného materiálem látky, pestrými vzory a texturami. Extravagantní kinetika stop-motion animace zde utváří originálně pojatý obraz globálně propojeného světa, neutuchajícího pohybu věcí a lidí, jejich kultur a životů, o jejichž charakteru svědčí právě textilie a její nezastavitelná cirkulace. Produkty se stávají signifiantem mezinárodního kapitalismu stejně jako vyvolávají otázky o způsobech své výroby. Snímek plný nakažlivé energie a výrazných barev je mimořádným celovečerním debutem talentované experimentální filmařky Jodie Mack. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (3)

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Celkom kúzelný video-art fungujúci na princípe voľných asociácii motívov. Význam vzorov rôzneho druhu v kultúre, ich štúdia, cestovanie po svete a voľné porovnávanie textilných, architektonických, kaligrafických a iných vzorov. Na konci z toho nevylezie žiaden veľký message, (J. Mack film tvorila improvizačným spôsobom, priebežným experimentovaním s materiálmi a nevedela, čo jej nakoniec vznikne) no tých príjemných, až hypnotických 60 minút mi ušlo ako voda. Príde mi ako škoda, že takáto tvorba nie je výraznejšie distribuovaná. ()

WillBlake 

všechny recenze uživatele

Magický stop-motion trip utkaný z textilních vláken a prošitý pozdním kapitalismem. K tomu s geniálním hudebním doprovodem. Hepčik. ()

boogieman 

všechny recenze uživatele

Spôsob, ktorým režisérka pretavila motívy z jej krátkometrážnej tvorby do feature filmu si bez debaty zaslúži potlesk. Už len z množstva fotografickej práce, ktorá sa za týmto filmom skrýva, musím dať klobúk dole. K tomu obsahuje aj fantastický hudobný doprovod a jemu odpovedajúcu prácu s tempom a rytmom strihu, nielen na úrovni jednotlivých scén, ale aj celkového filmu. Nehovoriac o tom, že popri všetkých tých farbách a vzoroch, som mal po dopozeraní väčšiu chuť žiť. Dlhometrážna avantgarda je len zriedka tak hravá a osviežujúca. ()

Reklama

Reklama