Reklama

Reklama

Jak žije čínský miliardář

(TV film)
  • Velká Británie Britain's Billionaire Immigrants (více)
Velká Británie, 2016, 47 min

Obsahy(1)

Pohádkově bohatí byznysmeni současné Číny objevili svůj nový ráj – Velkou Británii. Londýn, Oxford a zámky britské šlechty jsou místy, která v posledních letech neodolatelně přitahují čínské boháče i jejich potomky, kteří mají téměř neomezené finanční možnosti. Co je ale na současné Británii tak přitažlivé právě pro čínskou finanční elitu? Do svého soukromí nás nechá nahlédnout dcera jednoho z nejbohatších mužů světa i mladý podnikatel, který si z péče o pohádkově bohatou čínskou klientelu vytvořil výnosný byznys. Mladé čínské páry míří do Británie, aby se zde nechali oddat. A firmy, které představují nejryzejší britskou tradici, se naopak snaží zaujmout novou klientelu v Číně. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dokument je v 80% natáčen v Anglii a prezentuje nové možnosti zbohatlých Číňanů, kteří navštěvují tento ostrov z pohledu nákupů a netradičních zážitků, jako je anglická svatba, návštěva michelinské restaurace či utrácení za luxusní zboží, které v komunistické Číně není možné. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Originální dokument , ale nechápal jsem , jak se může takto bohatý člověk dobrovolně přestěhovat do tak přírodně ošklivé země plné stupidních zdegenerovaných lidí. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Filmový štáb si našel pár bohatých číňanů, kteří se sami chtějí prezentovat jako bohatí veřejně, řeknou pár zajímavostí o čínské fascinaci západním životem ( viz. zážitkové svatby v Anglii) a ukážou rolexky a rollsroyce a je to. Krom okouzlení jak vypadá život boháčů výpovědní hodnota nula - žádné děcka zkorumpovaných politiků, žádná analýza investic a praní špinavých peněz, žádná politika, ... něco jako https://www.youtube.com/watch?v=sH8sSKwS_gU ()

Reklama

Reklama