Reklama

Reklama

Temná melodie

(festivalový název)
  • Indie Andhadhun (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Slepota prý klavíristovi Akashovi (Ayushmann Khurrana) umožňuje lépe se soustředit na hudbu, kterou miluje. Mladík chce letět do Londýna, aby se mohl zúčastnit soutěže pro talentované muzikanty. Peníze na cestu se snaží vydělat hraním v restauraci, kde si ho slavný herec Pramod Sinha (Anil Dhawan) objedná na soukromý koncert, který chce dát jako dárek své manželce Simi (Tabu) k výročí sňatku. Příchodem do hercova bytu se Akash dostane do víru událostí, při kterých mu půjde o život. (rikitiki)

(více)

Recenze (22)

Maratonec 

všechny recenze uživatele

Originální šlamastika,do které se dostane naoko slepý klavírista vyústí..... a tady přesně to u mě šlo dolů a to z nejvyššího hodnocení a závěr to bohužel potvrdil..Pro mě nedotažený od druhé poloviny,kdy se nabízelo desítek možných dějových linek nakonec vybrána ta jedna z těch opravdu slepých a dojem vyzněl do ztracena...Jinak opravdu doporučuji,zdařilý bollywood jak vyšitý...což jednou za čas příjemně osvěží.. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Film začína ako čistá romantika až do prvého okamihu prekvapenia, potom sa deje jedna vec za druhou až do konca filmu. Hudba pekná, ale tanečných čísiel sa nedočkáte, ani by sa sem veľmi nehodili. Podivný príbeh slepého klaviristu Akasha, to je zhrnutie do jednej vety, ťažko povedať viac a neprezradiť nič čo by ostatným pokazilo zážitok z filmu. Pocit z filmu mám skvelý, je to zaujímavé, nečakané zlomy a rozuzlenia, ktoré vzápätí nie sú pravdou. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Indie servíruje parádní a inteligentní Thriller jak lusk, který má velmi blízko k Evropské tvorbě. Film má velmi originální příběh o klavíristovi, který předstírá, že je slepý, aby si více vydělal, ale vše se zvrtne když se stane očitým svědkem vraždy, ikdyž pro ostatní vlastně nic neviděl a tak vzniká plejáda nepříjemných situací, kde několikrát půjde hlavnímu hrdinovi o krk. Velmi napínavé, zábavné, dobře zahrané a se slušnou dávkou morbidních a šokujících zvratů ( Kreativita tvůrců je výborná) a dojde i na trochu násilí. Na Indické poměry solidní záležitost, která se obešla i bez tanečků. Doporučuji. 80% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film, kterému se nedá věřit ani slovo. Je tam sice jedna varovná scéna, ale krátká a tak podivná, že ji divák snad automaticky vyřadí z paměti jako nepatřičnou. Bavily mě ty neustálé zvraty, kdy se nedalo čekat, co bude dál a kdo koho zradí. Kromě toho, že každý každého a mnohonásobně. Indická lady McBeth byla vpravdě ďábelská a dokázala chladnokrevně improvizovat i pod obrovským tlakem. SHRNUTÍ: Když vám někdo jednou zalže, můžete se vsadit, že vám zalže i podruhé. ()

VideneFilmy 

všechny recenze uživatele

Film s pomalším začiatkom, pri ktorom sa človek sem-tam pýta, o čom bude a či ho má vôbec zmysel sledovať. Po zoznámení s postavami však prichádza prvý prekvapivý zvrat a okolnosti nadobúdajú spád, kedy už divák nevie, komu veriť. Vďaka čiernemu humoru odľahčujúcemu vážne situácie sa jedná o netradičné dielo so špecifickým nadhľadom. Situácia, kedy sa Akash prebudí a zistí, že to, čo hrá už nebude len divadlom, je pre mňa emocionálne i spracovaním vrcholom. Keďže film miestami nevie, či chce byť romantickou komédiou alebo thrillerom s "hláškami", dostávame prekvapivé množstvo zvratov, ktoré sú niekedy prekomplikované. Napriek tomu sa dej odvíja pomerne plynulo bez vážnejších kostrbatých miest. Hoci herecké výkony sú vo väčšine prípadov priemerné, Ayushmann Khurrana hrá naplno a cítiť z neho, že jeho príprava začala omnoho skôr, než sa natočila prvá klapka. Za zmienku stojí aj Tabu, ktorá mu primerane "sekunduje". Hudba príjemne dopĺňa dej a umožňuje nám nahliadnuť do aktuálneho prežívania v umelcovom živote. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Khurrana označil roli v tomto filmu za nejnáročnější ve své kariéře. (ČSFD)
  • Film se měl původně jmenovat „The Piano Player“, ale později bylo změněno na Andhadhun, protože nikdo nechtěl mít anglický titul. (ČSFD)
  • Khurrana dostal z Londýna speciální pár čoček, které, jak řekl, zhoršily jeho vidění o „téměř 80 procent“. (ČSFD)

Reklama

Reklama