Reklama

Reklama

Věrní nevěrní

  • Francie L'Homme fidèle (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ábelovi se zhroutí svět poté, co ho opustí celoživotní láska Marianne, která mu oznámí, že čeká dítě s jiným mužem. O deset let později se k němu vrací, ale přináší s sebou také šokující tajemství. Drama o lásce, smutku, žárlivosti a nevěře je druhým celovečerním filmem známého francouzského herce Louise Garrela, který se kromě režie podílel i na scénáři. Ten napsal spolu s renomovaným Jean-Claudem Carrierem. V hlavních rolích se po boku Garrela objeví Laetitia Casta a Lily-Rose Depp. (Film Europe)

(více)

Diskuze

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Pro mě jeden z nejlepších filmů roku. Včera viděno už asi po 4. Mám dojem z francouzských filmů, že jsou mi, stejně jako tady, francouzští herci hodně sympatičtí, ale často scénář pokulhává za snahou herců a vizuální stránkou díla. Tady nebyl žádný zvláštní důraz na opojné záběry, zato scénář, rozhovory, pro mě splňovaly vnitřní potřebu. Ovšem nejen dialogy, i ta kývnutí hlavou v souhlasu i nesouhlasu vyvolaly když ne úsměv, tak určitě příjemný pocit sounáležitosti. To závěrečné setkání mi připomnělo některé knihy Vladimíra Nabokova v různých obměnách - Kluk, dáma, král; Smích ve tmě - neříkám doslovně, ale v jakési tajemné spřízněnosti. A epizoda s šálou, když se Ábel setká na ulici s Evou - ona bez šály, drkotá zuby a on naprosto spontánně ji dá svou šálu a řekne, že si ji může nechat jako dárek - to je přesně jeho pozice - protože fim se ve skutečnosti jmenuje: L'Homme fidèle - Věrný muž (Dobrák od kosti bych to tak nazval cvičně)

Uživatel petr.c17 smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

Na Febiofestu uvidíte oscarové snímky

19.03.2019

26. ročník Mezinárodního filmového festivalu – Febiofest přiveze do Prahy francouzského herce a režiséra Louise Garrela, který 25. března osobně uvede svůj nejnovější film Věrní nevěrní. Komediální… (více)

Reklama

Reklama