Reklama

Reklama

Tumbbad

  • Indie तुम्बाड
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Vinayak Rao (Sohum Shah) se v roce 1933 po patnácti letech vrací do Tumbbadu, protože nemůže zapomenout na poklad, který má být schovaný v Sarkarově panství... Příběh měl velmi silný závěr, který se povedl. The world has enough for everyone's need, but not for everyone's greed. -Mahatma Gandhi ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

V jádru relativně fajn pohádkovej horor s několika fakt cool motivy, vyvážený notnou dávkou tradičního indického cringe a ne-úplně úmyslného humoru. Masky skvělý, kamera taky, ale skrz scénář, písničky (wtf?) a otřesný herecký výkony v mnoha scénách neskutečně face-palmový. A za CGI by tvůrci zasloužili spolykat tři dávky toneru do brother tiskárny. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Baladický příběh vycházející z indické mytologie o bohovi, který byl ztrestán tím, že měl upadnout do zapomnění. Protože ale dokázal nabídnout zlatý poklad, lidé si k němu cestu našli. Jak už to však bývá, nic není zadarmo, byť vám to bude kdokoliv tvrdit. Také hlavní hrdina tragického příběhu brzy pozná, jaká je skutečná cena božského zlata. Působivá kamera, slušivý vizuál, počítačové triky slabší, ale ujdou, babička, stará čarodějnice, je pěkně namaskovaná (strom z hrudi byl výborný) a místy napínavá atmosféra houstne jak hadí mléko. Úžasná hudba je kombinací indického folkloru se současnou muzikou a skvěle dotváří temné vyprávění. A protože balady dobře nekončí, tak ani zde by divák neměl čekat sladký happyend. Tak dlouho se chodí pro zlaťáky, až se ucho utrhne... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Překrásně natočená, hororově-pohádková moralitka hluboce zakořeněná v indické mytologii. Příběh se točí kolem chamtivosti, zlatého pokladu, zapomenutého boha a jedné originálně pojaté svatyně, odehrává se ve třech zásadních momentech v životě jednoho chlapce na celkové ploše zhruba třiceti let. Kolem a kolem mnoho srovnatelných filmů k vidění není, což výslednému dojmu dost pomáhá - člověk je pak ochotnější překousnout pár negativ. Těmi za mne jsou v prvé řadě občas přehrávající indičtí herci (když v prvé třetině chlapcova matka "hraje" hysterický smutek a pláč, tak to prostě působí až vtipně, je mi líto), občas chabší triky (zato masky jsou super) a příliš dlouhá prostřední část filmu, která na delší než nutnou dobu odběhne poměrně daleko od hororového žánru. Z hlediska filmové hrůzy je pak trochu škoda, že nejsilnější karty tvůrci použili už v úvodní třetině. S hodnocením váhám, mám to přesně na tři a půl... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Indická “fairy tale” na hororo nôtu pre nenáročných, zaobalená do dokonalého vizuálu. Ja mám pre snímky tohto národa slabosť, pričom kto ich sleduje v rovnako “pravidelnom” intervale ako ja, určite mi dá za pravdu, že 100 minútová stopáž je absolútnou vzácnosťou. Ďalšia dôležitá info pre diváka, “Tumbbad” síce disponuje temnou stránkou, no či sa naozaj jedná o horor v pravom slova zmysle, je u každého na osobitnom zvážení (za mňa určite nie). Každopádne, legenda i samotný vývoj deja sú viac menej originálne, netradičné, a tak som rád, že som po dlhej dobe videl niečo “iné”, s čím sa človek nestretáva s takou pravidelnosťou. Dalo sa .. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Dedina Tumbbad spomínaná vo filme je skutočná. Je to malá obec nachádzajúca sa na brehu rieky Jagbudi v okrese Ratnagiri, v divízii Konkan, v štáte Maharashtra. Obec je vzdialená asi 100 kilometrov od prírodnej rezervácie Koyna. (Sunwheel)

Reklama

Reklama