Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lucas (Samuel González) přijíždí na několik dní na návštěvu ke své sestře Catalině (Marcela Salinas) žijící v Nieble na jihu Chile, a poté má v plánu odletět do Montrealu, kam získal stipendium v rámci postgraduálního studia. V Nieble poznává Antonia (Antonio Altamirano), který se živí jako rybář. Mezi oběma ihned přeskočí jiskra, jež se rázem mění ve vášnivý vztah, kterému však nepřeje Antoniův bývalý milenec Roca (Nicolás Corales), ani Lucasova budoucnost ve vzdálené Kanadě. (Stanislaus)

(více)

Recenze (5)

Frameline 

všechny recenze uživatele

Jemný a přirozeně zahraný příběh z odlehlého kouta Chile, který zahřeje na duši. Oba hlavní představitelé působí ve všech okamžicích naprosto samozřejmě, jako bychom sledovali romanci dvou reálných postav v přímém přenosu. Vyprávění není doslovné ani v dialozích ani v nahotě, režisér nechává na divácích rozvinout představivost a stupňuje tak napětí zvolna plynoucích situací. Divoká a přitom harmonická příroda dokresluje vášeň obou mužů, jejichž vzájemný osud ovlivňuje lpění na rodinných poutech i sen vzdálit se očekávanému způsobu života. Film je charakterem (nikoliv příběhem) blízký hollywoodské Zkrocené hoře a britskému dramatu Na konci světa. Jeden z nejlepších gay filmů let 2019/2020, určitě doporučuji. ()

Reklama

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě bych chtěl upřesnit zavádějící výraz "na jihu Chile", což vnucuje divákovi představu, že se příběh odehrává někde v Patagonii či dokonce v Ohňové Zemi. Ne, je to vlastně relativně kousek na jih od Santiaga (v pohledu na mapu je to střed, středojih Chile) v Regionu Řek, který společně s jižnějším Regionem Jezer nejvíce připomíná kromě samotného pobřeží evropskou krajinu předhůří Alp. Chile, nebláznivější země světa, rozkládající se na třech kontinentech (!) a mající všechna vegetační pásma i všechna podnebná pásma, má totiž ještě svou "pátou světovou stranu", kterou je na jih se rozkládající chilská část Patagonie a Antarktidu. Tento film vznikl na základě krátkého filmu San Cristóbal z roku 2015 se stejnými herci a který je zde na ČSFD rovněž uveden. Naprosto PŘIROZENÉ herectví dominuje celým filmem, a to nejen zásluhou obou hlavních představitelů (Lucas+Antonio), ale též i některými vedlejšími rolemi (např. Catalina, sestra Lucase, skvěle zahráno, mnohdy nemusela ani mluvit). Vždy ostře sledované "líbací scény" byly snad jedny z NEJ, jaké jsem kdy mezi dvěma herci viděl, Thajci by se mohli se svými štítivými pusinkami od nich učit. Dalším dominujícícm plusem snímku bylo prostředí regionu Los Ríos a též na mě dolehla vůně Tichého oceánu smísená s pachem rybiny na rybářských lodích. Skoro dokonalé a výborný divácký zážitek. Jinak Antonio hraje ještě v jednom filmu zde uvedeném - Drama z roku 2010. Film je přeložen do češtiny na gaytitulky.info 71099 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Has anyone ever told you that you snore like a rhino?" Los fuertes nemají v rámci svého žánru moc čím překvapit, jelikož se zabývají již dříve zobrazenými tématy, nicméně díky civilním hereckým výkonům a postupně gradujícímu příběhu si mě film dokázal získat. Vedle krátkého, ale o to více vášnivého vztahu mezi Lucasem a Antoniem se film okrajově věnuje taktéž manželské krizi, takže nepůsobí tolik jednotvárně. Bonusem budiž nádherné přírodní scenérie z pobřeží a pěkný hudební doprovod. Slabší čtyři hvězdičky! ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Má-li člověk chuť na pomalou, nemluvnou náladovku z chladnýho, deštivýho a krásnýho jihu Chile, pak mu tohle jako mně sedne - i když uznávám, že jsem trochu zaujatej, kraj kolem Valdivie jsem kdysi procestoval. PS: Highlightem je pro mě scéna z Antoniova domu za tónů mexický vypalovačky Mío. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama