Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (592)

plakát

Reacher - Jedna fotka řekne víc než tisíc slov (2023) (epizoda) 

"I've understood nothing since you said: ´Oh my good.´" Já už tomu taky nerozumím. Pro koho ten seriál je? Spousta postav, pátrání zmatené, nezajímavé a proč to má proboha tolik dílů?

plakát

Vládcové nebes (2024) (seriál) 

Vcelku úmorná podívaná. Především v prvních dílech spousta postav, a když už mě začne osud některých zajímat, tak ze seriálu nečekaně zmizí. Mnohé dějové linky jsou náhle ukončeny a nemnohé vysvětleny v krátkém komentáři. Pokud se tu stavěl nějaký pomník hrdinům, tak se to oproti starším sériím opravdu nepovedlo. A vskutku, akcí nad zemí si moc neužijeme.

plakát

Stopmotion (2023) 

Vypadá to slibně, skvělá atmosféra, obsazení i námět. Ale film se rozpadá po stránce stylové (někdy to připomíná Lynche nebo Stricklanda, jindy se díváme spíše na DIY béčkový horor) a při té délce neudrží ani tempo.

plakát

Avatar: Legenda o Aangovi (2024) (seriál) 

Poněkud zbytečná adaptace skvělého animovaného seriálu. Přesto, jde o velmi pečlivé zpracování, skvěle obsazené, atd., jen už to prostě není ono.

plakát

Vzestup Osmanské říše (2020) (seriál) 

Dramatizace vítězí nad fakty, ale zase je to pěkná podívaná. Samozřejmě se fandí Osmanům v čele s fešným Mehmedem. To, co by nějak poškodilo jeho glorifikující odkaz, je vynecháno. Některé scény, hlavně co se týče několika málo ženských postav, jsou zbytečné a dostáváme se zde spíše do sféry nekonečných tureckých seriálů. Ano, Mara, možná byla důležitou postavou dějin, ale tvůrcům se to nepodařilo přesvědčivě zprostředkovat.

plakát

Alexandr Veliký: Zrození boha (2024) (seriál) 

Svižný (i díky kratším epizodám), spíše informativní pohled do Alexandrova života. Seriál vynechává dětství, končí smrtí Dareia a nástupem Alexandra na perský trůn. Hrané scény jsou proloženy komentáři významných historiků a archeologů. Pokud detailně neřešíte výpravu (Alexandr jako trhan ze severu a perský dvůr spíše jako beduíni), která se nevymyká podobným hraným dokumentům, tak to může být jeden z těch seriálů, které vás nakopnou k dalšímu studiu nebo alespoň dohledávání informací.

plakát

Příšera ze starého Soulu (2023) (seriál) 

Převažuje ubulené melodrama nad hororem a je to v mnoha ohledech strašně přepálené. Někomu to může vyhovovat, mně to přišlo úmorné.

plakát

Den díkůvzdání (2023) 

Eh, je větší horor délka té nudné slátaniny nebo fakt, že postava 61 leté Giny Gershon byla těhotná?

plakát

Volavka (2022) (seriál) 

Poněkud utahaný seriál s materiálem, který by stačil na mnohem kratší film. Nikam se nespěchá, je tu však několik výrazných scén, ale zbytek podivně sestříhané často exhibující dílko s vypiplanými, ale zcela prázdnými záběry/scénami. Z toho logicky trčí různorodé výkony 2 herců, kde kupodivu mnohem odporněji působí Taron Egerton.