Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Arthur je nezaměstnaný od chvíle, kdy přišel při nehodě o ruku. A jeho náročná žena mu to doma taky zrovna neulehčuje. Když se však Arthur pokusí své problémy vyřešit, uvede tím do pohybu lavinu katastrofických událostí. (HBO Europe)

Recenze (5)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Výborná atmoška (mám rád opustené ulice, akoby v meste žili len traja, štyria ľudia...) sa nedá seriálu zaprieť, avšak obšas som mal pocit, že je skôr rodinnou záležitosťou. Niektoré humorné scénky mi prišli totiž akoby boli určené deťom a mne sa zdali totálne trápne (uvrieskaný pôrod, chlapík s dierou v krku a chrapľavým hlasom). Osobne skôr upredňostňujem sarkastický humor než ten, ktorý sa prezentuje tu. 45% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vzorová německá odpověď na legendární Fargo. Stejně ulítlé postavy, stejně ujetý námět, prostě stejně podobné, ale pořád něčím zvláštní. Asi možná tím, že Vám ty kulisy německého zapadákova jsou pořád blíž, než kulisy amerického zapadákova. Kvalita ale samozřejmě obdobná a těch šest dílů jsem musel dát prakticky na jeden zátah. Jinak to ani nešlo. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nejtvrdším kladivem na německý organizovaný zločin se nejeví být geniální detektiv ani drsný vyšetřovatel tamní kriminálky, ale usedlý rodinný týpek se srdcem na dlani, který je pod pantoflem a nedokáže své manipulativní sobecké ženě odříct její šílené nápady na bezpracný život, ani když vedou k jeho zmrzačení. Chování i vzhled mouly vedou k Arthurově podcenění okolním, jenže kdo má na své straně náhodu a štěstí, dokáže pořádně zabývat soukolím osudu. Srovnávání s Fargem se sice při prvním povrchním dojmu nabízí, jenže Fargo je mnohem více usazené do reálného světa, kdežto v německém případě se pohybujeme v žánru stylizované černočerné crazy komedie, kde nadsázka a nahodilost místy přechází do absurdity. Pokud komedii odpustíte, že se jejím hrdinům až příliš často stávají opravdu ošklivé věci, pak můžu seriál s čistým svědomím doporučit. Solidně obsazené, zahrané i odvyprávěné. Celkový dojem: 75 %. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Proč tu k tomu nejsou komentáře? Hodně černá a hodně povedená německá komedie/krimi. Je to kulturně jiný, ale příjemně. Arthur je sice loser, ale sympatický... ()

SatyR.film 

všechny recenze uživatele

Skvelá nemecká oddychovka, ktorá vás prinúti pozrieť celú sériu za jedno popoludnie. Absurdné situácie, ktoré nenudia, krimi zápletka no nenúti rozmýšľať, keďže o všetkom sa divák dozvie počas sledovania a to všetko skombinované s prvkami čiernej komédie. Málokedy sa pri pozeraní zasmejem nahlas, no v tomto prípade sa to podarilo. Zaslúžených 5* ()

Galerie (117)

Reklama

Reklama