Reklama

Reklama

Dopisy pro Paula Morrisseye

  • Španělsko Letters to Paul Morrissey (více)

Obsahy(1)

Drogy, vampyrismus, existenciální krize a retro hudba jsou mezníky životů několika lidí: sexy symbolu undergroundového filmu, dvou prokletých milenců, muže hledajícího vlastní spasení, neúspěšné herečky a jedné Japonky trpící záhadnou nemocí. Pět na sobě nezávislých příběhů, které přesto něco spojuje – a sice Paul Morrissey, spolupracovník The Factory Andyho Warhola. Svěží a originální filmový experiment propojuje poctu avantgardnímu filmu a formu filmových dopisů. (La Película)

(více)

Recenze (11)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Vskutku zajímavej experimentální kousek skládající se z pěti zfilmovaných dopisů. Docela mě ale zamrzelo, že druhej dopis jakási zpověď narkomana je trestuhodně krátká. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Experimentální černobílý snímek je zčásti meditativní, ohlíží si zpět i dopředu, přináší světlo, stíny, tmu. Asi nejpoetističtější je první dopis o víře, Bohu a hledání. V jednom záběru sledujeme obličej ženy s černými brýlemi vystupující ze tmy. Venku začíná pršet a jí stéká stínová slza, dešťová kapka z okenního skla. Záběry krajiny střídají obrazy přemítajícího muže a ženy, o níž se domnívá, že je démon, svůdce. Líbil se mi také čtvrtý dopis, čistý surrealismus. Jako celek dobré, slušná hudba, i když jsem očekával také Nico a Velvet Underground... Pro okrajové publikum. ()

Reklama

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Poviedkový film so silnou artovou atmosférou, ktorý v každej poviedke ponúka vizuálnu koláž ilustrujúcu nejakú myšlienkovú niť či ideu. Úvahy mladého muža znechuteného konzumom o bohu, myšlienky starnúcej herečky o kráse a láske, prežívanie smrti blízkeho a hľadanie východiska z utrpenia. Každá pritom v inom jazyku. Produkcia vyznieva až polo amatérsky a všetky listy sú prezentované väčšinou ako vnútorné monológy postavy píšucej list, bez väčšej snahy o dynamiku, navyše často obrazovo dráždivé a atmosférou málo pútavé. Mňa potešilo použite hudobnej parafrázy na skladbu The model od Kraftwerku v liste herečky. 60% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já na ty experimentální filmy moc nejsem, ovšem Španělských filmů jsem moc neviděl a tak jsem se do tohoto pustil. Každý příběh má nějakou svou myšlenku, navíc nevypadají vizuálně úplně špatně, ale jako celek se mi to nelíbilo. Kdybych měl hodnotit každou povídku zvlášť, možná by to dopadlo jinak. Třeba povídka o prokletých milencích byla hodně zajímavá stejně jako povídka o víře a jejím smyslu. Jako prvotinu si dvojice režisérů vybrala hodně náročný kousek... ()

snaked 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem nic a dostala neskutečně silný zážitek, hravý, zábavný experiment... dám si znovu, hned jak bude možnost. / La Película 2020 ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama