Reklama

Reklama

Monetovy lekníny - magie vody a světla

  • Itálie Le ninfee di Monet - Un incantesimo di acqua e luce (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fascinující putování po mistrovských dílech Claudea Moneta přináší snímek Monetovy lekníny - magie vody a světla. Co inspirovalo génia a bezpochyby největší jméno impresionismu k sérii obrazů leknínů? Cestu za dokonalým zachycením neopakovatelného okamžiku přibližuje Ross King, jeden z předních odborníků na Monetovo dílo a autor bestselleru „Mad Enchantment: Claude Monet and the Painting of the Water Lilies“. (Aerofilms)

(více)

Recenze (7)

vzdyo111 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je vážně něco - jen velmi těžko si člověk může představit kýčovitější slátaninu. Průvodkyně Elisa kompletně na odstřel, stejně jako většina filmového štábu. Tvůrci chtěli evidentně vytvořit něco božsky poetického a originálního, ale je to propadák na celé čáře. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Trochu života do toho umírání! Kam se poděla energie, která z Monetovo díla srší? Umírající labuť, která nás dokumentem provází umrle motá dokola tři věty stylem, že by ji temperamentnější divák nejradši kopl do hlavy, pojetí opravdu děsné, ubíjející, nudné. Nechápu! A než se to aspoň nějak rozběhlo... Ufff. Výstava ve vídeňské Albertině byla TOP! Lidé stáli frontu i se zakoupenými vstupenkami v monetovském dešti za roh, po velkém schodišti dolů, kolem budovy, až za křižovatku, něco naprosto nenormálního, obrazy- ryzí oslava umění, tlačenici člověk ani neřešil a pak si pustím dokument, z něho lze vyzdvihnout známou, překrásnou květinovou zahradu a několik málo záběrů na obrazy. Povídání o Monetovi, pokud by se hodilo na papír a napsalo věcně, by vystačilo na deset vět, tedy to, co tady předvedli, ubohé zpracování. Divím se, že to prošlo. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Moneta jsem viděl v d´Orsai a jeho lekníny zejména pak ve Vídni. Těším se na Oranžerii a putování po Seině :o) už aby nás pustili... Viděno přes Aerovod ()

Habanera 

všechny recenze uživatele

Voda, element, kterým byl Monet okouzlen a pohlcen.  Mistr oka, rozeznívající ty nejmenší detaily, nanášející na plátno miliony barev, které vás vtahují a přenáší do oné překrásné zahrady na severu Francie. V každém tahu štětcem je cítit lehkost, něha, ale i obavy a smutek. Proto jeho obrazy miluje cely svět. ()

sportx 

všechny recenze uživatele

Perfektně netradičně podaný dokument. Je jasné že tento žánr si najde 2 tábory. Lidi co rádi koukají na dokumenty a akceptují nové myšlenky v dokumentárním žánru a lidi co mají rádi akční filmy s arnoldem a bohužel si spletli kino. Za mě dobrá podívaná, perfektní kamera a naprosto perfektně investovaný čas. ()

caj2014 

všechny recenze uživatele

Pekné, ale kazí to "zamilovanosť" režiséra do komentátorky - ktorá miestami dominuje viac ako námet! Akoby to bolo o nej a nie o Monetovi. ()

Reklama

Reklama