Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Emma, Norman a Ray, nejchytřejší děti v sirotčinci Grace Field House, si nemohou na svůj život stěžovat. Přestože nepoznali své rodiče, starostlivá paní, kterou nikdo nenazve jinak než "Máma", jim dopřává všechno pohodlí, po kterém by místní děti mohly toužit: Čisté oblečení, dobré jídlo a vzdělání. Jediné nastolené železné pravidlo je nevzdalovat se od sirotčince. Ne všechno je totiž tak idylické, jak by první pohled naznačoval, což se brzo zvědaví Emma a Norman dozví, když se rozhodnou okusit zakázané ovoce a vypraví se za bránu jejich doposud poznaného světa. (Scalpelexis)

(více)

Recenze uživatele Ryuuhei k tomuto seriálu (4)

Jakusoku no Neverland (2019) 

Natěšení se vyplatilo. Únik, ať už je z vězení, nebo zde ze sirotčince, bývá vždy zajímavý, ať už je zpracovaný jakkoliv. Zdejší téma mu ale dodává na originalitě a neotřelosti. Leckdo by mohl namítnout, že se dětští hrdinové chovají až moc dospěle, ale je třeba vzít v úvahu, že úhlavní skupinu tvoří géniové a jejich chytrost a jistá vypočítavost se tak dá pochopit. Celá první série se soustředí zejména na plánování útěku, než na něj samotný, což jí ale neubírá na napínavosti. Každý díl je poutavý, v každém je nějaký více, i méně očekávaný zvrat. I záporačky mají jisté charisma. A zakončení považuju za jedno z nejlepších, co jsem v anime obecně zatím viděl - a to jde jen o základy pro další sérii, ve které se snad víc dozvíme o fiktivním světě budoucnosti. Protože, nalijme si čistého vína, je stále co objevovat - jak se tam ta monstra objevila, nebo jak obecně funguje sociální struktura, tedy soužití s lidmi. Už teď se hrozně těším na pokračování. Top anime zimy 2019. ()

Season 2 (2021) (S02) 

Myslel jsem, jak tu všechny ty stěžovatele roznesu na kopytech a budu si jako jediný druhou sezónu tohoto anime pochvalovat. Hrozně jsem to tak chtěl. Ale to, co udělala poslední epizoda, mě donutilo jen nehybně stát, zakrývat si dokořán otevřenou hubu rukou a absolutně nevěřit, k jakému neskutečnému zvěrstvu se tvůrci uchýlili. Ale popořadě - začátek byl slibný, skvěle navázal na výbornou první epizodu, načal nový arc a vše se zdálo, že se ponese na podobně výtečné vlně. Postupem času jsem měl ale i já, člověk předlohovou mangou nepolíbený, pocit, že to není ono, že se začíná přeskakovat a vytrácí se to, co dělalo první sérii dobrou - napětí, postupné odhalování skutečností a vývoj vazeb mezi postavami. Od uspěchaného děje se přešlo i na přeskoky v animaci, čím dál víc se opakovaly záběry a některé scény dokonce zůstávaly zcela nehybné. Ale dobře, do předposledního dílu bych si pořád stál za tím, že mě to přes to všechno baví a zjevně se mohu těšit i na třetí sérii. Chyba! Ta rádoby prezentace na konci, která se už nikterak nepatlala se zbytkem, to totálně pohřbila a dovolila si navíc celé anime označit za ukončené. Tohle jsem ani já nečekal! Aneb jak jedna jediná epizoda a zároveň necitelná volba tvůrců (přeskočit víc než 140 kapitol mangy) dokáže celkové hodnocení srazit na 2 hvězdy. Za tu podpásovku si rozhodně víc nezaslouží. Anime zklamání roku! Díkybohu, že to samé neudělali i Titáni... ()

Episode 2 (2021) (S02E02) 

Zatím naprosto výtečný rozjezd! Od otvíráku v prvním dílu s únikem před monstrem, přes setkání s nečekanými spojenci, až po pravdu o tom, v jakém že světě se to nachází. Přišlo mi, že jsou díly max. na 10 minut, jak mi zatím oba utekly, ani jsem se nestihl rozkoukat. Jsem pro tuto chvíli nadšený a od druhé sezóny téhle série očekávám jen to nejlepší! ()

Episode 5 (2021) (S02E05) 

Asi je to tím, že nečtu mangu? Protože já s vývojem děje zatím žádný velký problém nemám. Je sice slabší, než předešlé epizody, ale stále napínavý. A podle stránky Anime Filler List jde o mix canonu a filleru, čili to v podstatě mangu stále částečně následuje (další epizoda už je přímo canon). Tudíž nevím, proč tu lidi tvrdí, že si jde série kompletně vlastním směrem, či že je to dokonce tragédie. To si vážně nemyslím. ()

Reklama

Reklama