Reklama

Reklama

Hranice v srdci

(seriál)
  • Slovensko Hranica v srdci

Obsahy(1)

„Když člověk najde odvahu, tak stojí za to tady bydlet,“ říkají místní o česko-polsko-slovenském trojmezí. Unikátní cestopis, na němž se podílejí čeští i slovenští autoři, objevuje území, která spojuje společná historie, mentalita i tradice... Trojmezí. Trojmedzie. Trojstyk. Hraniční průsečík třech států leží jen pár stovek metrů od poslední hrčavské chalupy. Odtud na sever leží velké Polsko a na jeho hranici začíná společné česko-slovenské pomezí. Kameny bílé a červené barvy běží krajinou k jihu po hřebenech hor, stoupají do strání a padají v údolích. Beskydy. Kysuce. Javorníky. Bílé Karpaty. Pak nížina na jihu, kde hranici vytyčuje řeka Morava, až po trojmezí Slovenska a Česka s Rakouskem na soutoku Moravy a Dyje. Tam je to z Hrčavy kolem patníků přes 250 kilometrů... (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

agassi68 

všechny recenze uživatele

Videl som len zopár dielov, ale spracované boli veľmi dobre. Kvalitu snímkov zvyšujú najmä nádherné zábery z dronov. Tie naše kopce fakt majú čosi do seba.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Toto je môj kraj, moja srdcovka. Otec a jeho rodina pochádzajú z Lubiny, Javorina je kult, ktorý nám môže závidieť celý svet, Holubyho chata je legenda, Slniečko top kapela a v krčme Na konci sveta som bol, hoci len na kofole, ale no a čo. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Připomenutí kraje moravsko-slovenské ne-/hranice - komunikační trasy, lidé a jejich činnosti, příroda. Díly: Vlára, ... ()

Reklama

Reklama