Reklama

Reklama

Jsem matka

  • angličtina I Am Mother (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Po masové zkáze lidského pokolení se dospívající dívce vychovávané o samotě mateřským droidem obrátí celý svět vzhůru nohama, když se setká s jiným člověkem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (185)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Většinu času nadprůměrně vypravené a 'atmosférické' scífko, v závěru pak trapná humanistická agitka poněkud kazící dosavadní dojem. Raketový psychologický vývoj/přerod Dcery budí nedůvěru, závěr místo přinášení odpovědí spíš vyvolává otázky, ale přesto je můj dojem z filmu převážně pozitivní. Asi proto, že preferuju pomalá, komorní, psychologizující drámka namísto rozeřvaných exhibicionistických komerčních mega(s)hitů. A že taky hodně oceňuju estetickou stránku, vizuál (uvnitř i venku) se totiž Netflixu fakt povedl. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taký planý pokus o priblíženie témy superinteligencie divákovi. Prvá tretina ešte ako tak bavila, no potom sa z toho stala konina, ktorá vyústila do nejakého čudného zmätočného nezmyslu, čo nedával ani hlavu ani pätu. Význam, pointa aj myšlienka filmu teda zbytočne vyfučali komínom. Podpriemer. 40/100 ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná ptákovina bez nápadu, která nejenže ničím neoslnila, ale taky nedávala smysl. Celé tohle načrtnutí "co se na planetě stalo" je zde až příliš povrchně, droidi jsou totální NPCs, celý průběh nevede vlastně vůbec nikam a samotný závěr je prostě až moc hloupý, abych mu byl schopen uvěřit. Hvězda navíc za pěknou hlavní herečku, jinak je to ale brak. ()

JM87

všechny recenze uživatele

Velice příjemný scifi z budoucnosti od Netflixu. Nechávalo mi to v hlavě v průběhu otázky a to mám rád. V jistých scénách a směrech podobnost s Aliens a Terminator 2 :) Obě herečky byly super a Clara Rugaard jako celkem nováček by mohla ještě v nějakých filmech zabodovat. Za mě 95%, díky za ten film :) ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

U některých filmů, spytlíkovaných v garáži Flixu mi přijde, že je to prostě nějaká rychlovka, nabídnutá nějakému jejich kamarádovi k natočení stylem: " Hele, tady máš pár desítek milionů, půjčíme ti k tomu našeho hlavního tvůrce digi efektů (který to normálně nedělá, ale když máš ty narozeniny) a natoč něco ve stylu postapo a zkus to udělat tak, aby se to netvářilo jako totální píčovina". Protože totiž možná celou první polovinu se film tváří děsně dospěle a všechno pozitivní se stane v momentě, dokud se na stanici PRD-X 3 neobjeví million dollar baby, pak jde všechno trošku do prdele, jak logika umělé inteligence, tak obecně celá osa příběhu a budování napětí (kdo je hajzl, homo sapiens nebo číslo 5?). Konec, přiznám se, jsem zcela nepochopil...buď to vážně natočili v obědové pauze, nebo měla Matka místo umělé inteligence demenci.........................moje hodnocení = 4,5 z 10. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Působivý futuristický bunkr filmu, natočený téměř výhradně v Adelaide Studios v Jižní Austrálii, byl postaven na zvukových scénách zařízení a v dílně Set Construction Workshop, které se nachází na předměstí australského města Adelaide nazvaného Glenside. (Trajektt)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2019 na Sundance Film Festival v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama