Reklama

Reklama

Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho

(seriál)
  • USA Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes
Trailer
USA, 2019, 3 h 55 min (Minutáž: 51–74 min)

Tvůrci:

Joe Berlinger

Režie:

Joe Berlinger

Kamera:

Adam Stone

Hrají:

Ted Bundy (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Aktuální rozhovory, archivní záběry a audio nahrávky pořízené v celách smrti tvoří šokující portrét nechvalně známého sériového vraha Teda Bundyho. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Síla dokumentu není v nahrávkách, ale v mravenčí práci, kterou museli odvést tvůrci. Bundy pokračuje ve své hře a sám žádné vysvětlení nenabídne. Díky dobovým materiálům v podobě zpráv, novin, rozhovorů a soudních procesů se však divák ocitá v centru dění. Před kameru se navíc podařilo dostat mnoho důležitých postav případu. Už jen kvůli hromadě husarských kousků, které obávaný šílenec předvedl, to stojí za vidění. ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

Člověku je až smutno z toho, že se takoví parchanti stávají hlavními hrdiny filmů, knih a dokumentů. Jenže zrovna u zločinců typu Bundyho se není čemu divit. Odporná parodie na člověka, která si z brutálního zabíjení mladých dívek utvořila denní rutinu, totiž dokázala měnit tváře stejně snadno, jako se mění stupně na přehazovačce od bicyklu. Bundyho tak nesledujeme pouze jako odporného vraha a zdatného útěkáře, ale také jako příležitostného advokáta, playboie a ublíženou oběť společnosti, přičemž dokument podrobně sleduje celý průběh případu, nabízí dostatek dobových záběrů a neopomíjí výpovědi žádné z důležitých osob. V přehledném časovém rozvrhu se tak postupně propracovává až k velkému finále, které dopadlo tak jak dopadlo i díky zcela revolučnímu způsobu identifikace pachatele. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Bundy pro mě nikdy nebyl tak fascinující pojem jako třeba Dahmer, Gein nebo Chikatilo, ale je fakt, že takhle přehledně a souhrně seřazené za sebou je to poměrně chytlavá kriminálka s prvky černého humoru a momenty tak neuvěřitelnými, že nepsat to život sám asi bych scénáristu káral za přílišnou debilitu. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka. Konečně detailně propracovaná kauza Bundyho. Mám ho projetýho z nespočtu dokumentů nebo podcastů, ale všude chyběl nějaký obsah z tohoto podání. Tohle je hotové "investigativní video". Vsuvky v podobě komunikace s novináři nemají chybu, byl to opravdu neodolatelný manipulátor. Bez těchto videí, kde vidíme, jak promlouvá směrem k veřejnosti, by si člověk neuměl na jeho osobu udělat obrázek. Takto není divu, že holky sedly na lep. Pohledný, čistý, sečtělý, s klidem vystupující student, obratně reagující, logicky odůvodňující. A takoví jsou nejhorší násilníci. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další povedená minisérie,tentokrát o jednom z nejprovařenějších sériových vrahů.Bundy byl rozhodně zajímavá postava a ani se nedivím,že dokázal na lidi působit tak jak působil.Mnohem zajímavější je pak v rámci téhle série sledovat jak moc se za posledních 30-40 let změnila práce policie a celkově možnosti vyšetřování a až takhle zpětně dokáže člověk docenit,že se jim podařilo vůbec někoho takového chytit (jakkoli si za to Bundy ve svém pocitu nadřazenosti mohl sám)...80% ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama