Reklama

Reklama

Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho

(seriál)
  • USA Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes
Trailer
USA, 2019, 3 h 55 min (Minutáž: 51–74 min)

Tvůrci:

Joe Berlinger

Režie:

Joe Berlinger

Kamera:

Adam Stone

Hrají:

Ted Bundy (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Aktuální rozhovory, archivní záběry a audio nahrávky pořízené v celách smrti tvoří šokující portrét nechvalně známého sériového vraha Teda Bundyho. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Dobrá práce, pěkně chronologicky a logicky, podloženě sesumírovaný přehled o jednom z nějvětších hovad 70' a 80' let dvacátého století. Ted Bundy je jméno, které zná prakticky každý, kdo dokáže chodit, číst a počítat, přesto hromada informací mi byla neznámá a Joe Berlinger mi touto minisérií rozšířil moje částečné povědomí a časové zařazení. Tento cestopis západním pobřežím, "Real Escape Exit Game" a kurz maskování, následovaný výukou amerického právního systému mě hodně potěšil. Zajímá mě, koho si na paškál Berlinger vezme příště. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem (podle názvu dokumentu), že uslyšíme mnohem více toho, co říkal ke svému vražednému běsnění přímo Ted Bundy. Za jeho výpověď nebo rozhovory s ním bych to určitě neoznačila, protože převažovaly jiné věci (výpovědi jiných nějakým způsobem do věci zapojených lidí, záběry z jednání u soudu, z míst činů atp.). I přesto se jedná o zajímavý vhled do celé kauzy, do zhlédnutí dokumentu jsem o ní příliš nevěděla, takže jsem si velmi ráda rozšířila obzory. ()

Reklama

JADIM 

všechny recenze uživatele

Prvá epizóda ma očarila nie len informačnou hodnotou, ale aj zaujímavou atmosférou okolo rozhovoru s vrahom. V ďalších troch bolo smutné to, že sa vo veľa veciach podobali 1. dielu, rôzne veci sa opakovali alebo boli podobné. Nepotreboval som znova počuť to isté, iba s tým rozdielom, že sa jednalo o iné vraždu. Ale ako takú atmosféru a ako takú informačnú hodnotu si to držalo po celý čas. 7/10 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Bundy pro mě nikdy nebyl tak fascinující pojem jako třeba Dahmer, Gein nebo Chikatilo, ale je fakt, že takhle přehledně a souhrně seřazené za sebou je to poměrně chytlavá kriminálka s prvky černého humoru a momenty tak neuvěřitelnými, že nepsat to život sám asi bych scénáristu káral za přílišnou debilitu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Netflix do těch dokumentů posledních několik let hrozně moc šlape a vše se to stihnout nedá. K obnovení zájmu o tento seriál mi dopomohl Berlingerův film stejného námětu o Tedu Bundym, který mě nadchl a o tomto sériovém vrahovi jsem se chtěl ihned dozvědět více. Paradoxně se mi, obecnému konsenzu navzdory, více líbil hraný film se Zackem Efronem (těžko říci jestli nejdřív vidět film nebo dokument), jež na danou problematiku nahlíží podstatně jinak a kdo neví, ten neuvěří. Od čtyřdílného formátu jsem ale zřejmě chtěl mnohem detailnější nahlédnutí do duše tohoto "člověka," a ne pouze nabalování skutečností, na čež v poloviční stopáži nezbyl čas. Patrně za to může i chorobná uzavřenost samotného Bundyho, o kterém se toho tajpulného a děsuplného skutečně asi tolik neví a musí se jen hádat. Škoda pro filmaře. Dokumentární série se mi i tak pochopitelně velmi líbila a zblajzl jsem ji během pár dní. Teď jen doufat, že někdy fakt vznikne třetí řada Mindhuntera!...7,5/10 ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama