Reklama

Reklama

Rozhovory s vrahem: Výpověď Teda Bundyho

(seriál)
  • USA Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes
Trailer
USA, 2019, 3 h 55 min (Minutáž: 51–74 min)

Tvůrci:

Joe Berlinger

Režie:

Joe Berlinger

Kamera:

Adam Stone

Hrají:

Ted Bundy (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Aktuální rozhovory, archivní záběry a audio nahrávky pořízené v celách smrti tvoří šokující portrét nechvalně známého sériového vraha Teda Bundyho. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Předchozí Making a Murderer mě navnadilo na tuhle minisérii, kterou jsem měl v hledáčku už delší dobu. A rozhodně nejsem zklamán, Ted Bundy je hodně zajímavá postava a tvůrcům se povedlo ho zachytit v několika velmi zajímavých polohách. Informativně to není kdovíjak obsáhlé, ale od 4dílné minisérie asi víc chtít nelze. Líbilo se mi, že se tvůrci zaměřili i na problematiku informovanosti o zločincích v jednotlivých státech, ten posun za 40 let je neuvěřitelný. (Netflix, orig.) ()

coffeecat 

všechny recenze uživatele

Život a činy Teda Bundyho už jsem měla nastudovaný před shlédnutím týhle dokumentární série, takže opravdový pocit zhnusení jsem prožila až na samým konci - můžou se v tý zemi ještě lidi divit, proč se u nich vyskytuje šílený množství masových/sériových/jakýchkoli vrahů, když oni sami, “normální” občané, prodávají před věznicí placky ve tvaru elektrickýho křesla, popravu pojímají jako důvod k oslavě a po oznámení, že někdo zemřel radostně skandujou? Návrat do středověku? Nebo nikdy nekončící středověk možná? Chápu, že se člověku v takový situaci, s takovým případem uleví, ale pokaždý je primárně na místě pieta, a ne párty. Z jejich mentality, potažmo pokrytectví, se mi opravdu zvedá kufr. Na Netflix (ke kterýmu mívám výhrady) poměrně dobře zpracovanej dokument, hezký použití archivních záběrů, většinou neprotivný “mluvící hlavy” (který si, zdá se, tolik nepřibarvují svoje příběhy), fajn grafika, přijatelná dramatická hudba. Mimochodem - pana režiséra téma asi dobře pohltilo, když zpracoval i biopic (kterýho se bojim víc). ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Dokument neříká nic nového, co by někdo, jehož koníčkem jsou sérioví vrazi, nevěděl. Povrchně předává nejdůležitější informace a vytváří dobovou atmosféru let, kdy byl Ted Bundy aktivní. Ke konci mě spíš naladil na vlnu seriálu Mindhunter, který je mnohem lepší než 4 díly tohoto skoro nicneříkajícího dokumentu. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Fascinující dokument, který je nejlepší v posledních dvou dílech. Možná, že Berlinger měl jeden díl vynechat, protože první dva díly jsou "jako by" o ničem a diváky uvádějí do dobového kontextu a k činům Bundyho se vlastně moc nevracejí. Třetí a čtvrtý díl jsou ale naprosto famózní a naplno odhalují to, v čem byl Bundy jedinečný - byl krutě inteligentní, vystudoval práva, věděl, jak funguje policejní práce, zároveň byl ale tak narcistní a sebevědomý, že se dokázal hájit jedině sám a arogantně se soudu vysmíval. Jeho tvář obyčejného člověka je o to děsivější, oč odpornější činy prováděl. Berlinger do snímku moc nevstupuje a nechává promlouvat klíčové aktéry celé kauzy, a to včetně samotného Bundyho, jehož výpovědi jsou věcné, suché a chybí jim jakýkoli soucit nebo sociální inteligence. Je ale škoda, že zpovědí Bundyho tu není mnohem víc, protože zabírají tak maximálně půlhodiny, což je poměrně málo. Kdyby to celé drželo víc při sobě a první dva díly se trochu netáhly, bylo by hodnocení o něco lepší, i tak jde ale o naprostý unikát a fascinující materiál. 80 % ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, že ani ja som si nenechala ujsť túto limitovanú sériu o Tedovi Bundym. Podľa názvu série som očakávala niečo trošku iné. Ruka hore kto očakával, že takmer celý dokument bude rozprávať detaily z miest činu.. Napriek mojím nenaplneným očakávaniam, som bola naozaj veľmi spokojná. Veľmi dobre spracovaný dokument a veľmi dobre zvolená hudba, ktorá dodávala tú správnu atmosféru. Ted Bundy mi samozrejme nie je cudzí ale naozaj ma prekvapila, a možno aj zaskočila, jeho arogancia a egocentrickosť, no i humor a charizma. Nie je pre mňa prekvapením, že ženy mali pre neho slabosť, so mnou by to mal asi tiež veľmi ľahké a bol by to rýchly proces. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama