Reklama

Reklama

Aftermath

Krátkometrážní / Horor
Španělsko, 1994, 30 min

Obsahy(1)

Aftermath, druhý film Nachoa Cerdá, nás zavádí do prostředí márnice a seznamuje nás především s osobou jednoho z patologů. Zpočátku nám ukazuje docela věrohodně popis jeho práce, když však muž zůstane v márnici sám, máme možnost pozorovat jinou stránku jeho života. I když je film vcelku odporný, nedá se mu upřít jisté kouzlo a citlivý pohled na smrt. Tento snímek dokonce vyhrál v roce 1997 cenu za nejlepší krátkometrážní film na jednom z Asijských festivalů. (TheRaven)

(více)

Diskuze

matriosa

matriosa (hodnocení, recenze)

pokus o netradicnu love story, ktory autorovi nevysiel. film mal pre mna nadych humoru, pretoze hlavny hrdina mi velmi pripominal rowana atkinsona, ten jeho pohlad ;-) a neviem preco by mal chirurg namahavo vybrat mozog a potom ho vlozit do otvoreneho hrudneho kosa...

Paldini

Paldini (hodnocení, recenze)

Rikardo: Rozhovor s Cerdou jsem si přečetl a vůbec mě nepřesvědčil. Spíše mu pán Donato Totaro, který s ním rozhovor dělal, podsouval své názory a Cerdá se jich chytal. Jinak mimochodem jsem na svou civilní vojenskou službu odsloužil odvozem mrtvol a v prostředí, které bylo ve filmu ukázáno, jsem se pohyboval a je pravda, s čímž s Cerdou souhlasím, člověk si mnohem více uvědomí svou smrtelnost, ale pořád nechápu, co má s tímhle společného nekrofilie (jako to zneužívání mrtvých těl??? bla, bla, bla, Násílí na mrtvolách??? bla, bla, bla, Duše??? bla, bla, bla).

Reklama

Reklama