Reklama

Reklama

F1: Touha po vítězství

(seriál)
  • Česko Formule 1: Touha po vítězství (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Pohled na jednu sezónu nelítostných závodů Formule 1, kde řidiči, manažeři i majitelé týmů jedou na plný plyn, na dráze i mimo ni. (Netflix)

Recenze uživatele Marigold k tomuto seriálu (2)

F1: Touha po vítězství (2019) 

Formule jsem přestal sledovat před deseti lety, páč mi to přišlo vzrušující asi jako zápasy v šipkách. To ale neznamená, že mě nedojme dokument o Franku Williamsovi nebo James May skládající homage Jimu Clarkovi. Tenhle fantasticky nastříhaný a zinscenovaný dokument mi zase odpálil koudel. Dávám i tréninky, protože jestli nás něco Drive to Survive učí, pak to, že závod je jenom špička ledovce. Fascinující je kontext a zákulisí. Well done! ()

Série 2 (2020) (S02) 

Je zřejmé, že PR oddělení jednotlivých stájí i FIA pochopilo, že Netflix je pro tenhle sport gamechanger a vstupenka zpátky na vrchol. Jednoznačně tak přibylo momentů, kdy piloti i manažeři hrají pro kamery divadlo. Nicméně výhodou je, že se už podíváme i do zákulisí Ferrari a Merglu a také to, že když se podaří dokumentaristům zachytit rozkol mezi PR a realitou (Renault, Williams), jsou to furt strašně silné momenty. O střihové a dramaturgické vyzrálosti se už snad ani nemá cenu se zmiňovat, lepší sportovní seriál v současnosti neexistuje. Jak to funguje epizodicky i jako celá sezóna s jedním příběhem - tvůrci hraných věcí by měli sledovat a učit se. Wow. ()

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama