Reklama

Reklama

Brawn: Neuvěřitelný příběh Formule 1

(seriál)
  • Velká Británie Brawn: The Impossible Formula 1 Story (více)
Trailer
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie / USA, 2023, 3 h 55 min (Minutáž: 57–61 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Keanu Reeves vypráví jednu z největších ság historie Formule 1. Prostřednictvím postřehů Rosse Brawna a uznávaných závodních ikon Jensena Buttona a Rubense Barrichella se v tomto napínavém čtyřdílném seriálu dozvíte úplně vše. Sledujte pozoruhodnou cestu stáje Brawn GP od jejího založení až po strategické manévry a finanční těžkosti ve vysoce konkurenčním prostředí tohoto sportu. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

parádní dokument, který možná není tak akční a vtahující na první dobrou jako Drive To Survive, ale zase nabídne slušnou porci informací, zajímavých rozhovorů a pro všechny fanoušky to bude solidní nálož nostalgie z dob kdy F1 ještě za něco stála. Já sem si jako fanoušek Ferrari připomněl, jak moc mi chybí časy, kdy Brawn byl ještě ve Ferrari, stejně jako Massa a hlavně Rubinho, kterému sem fandil i když vedle Schumachera neměl na titul šanci...85% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves spolu s lidmi přímo zainteresovanými do Formule 1 nás provází turbulentní historií týmu Brawn GP. Pokud jste tedy fanoušky královny motorsportu a zajímá Vás její poutavá historie, potažmo i historie jednotlivých týmů, tak v tom případě musíte Brawn: The Impossible Formula 1 Story určitě vidět co nejdříve. Vážně to totiž stojí za to. Výborná práce! (Disney+) ()

Reklama

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Obsahu tam možná není tolik a na čtyři díly slyšet asi po třicáté, že tým neměl peníze a že neměl to či ono se docela přejí. FOTA vs Ecclestone bylo zajímavější. Brawn je docela tichá Godzilla. Jo byl to zajímavý ročník, už jen matně pamatuju. Pak víme, že stroj šlapal, hlavně později u nepřekonatelného Mercedesu. Určitě zajímavá cesta jednoho týmu, jen jak říkám tohle se mohlo vejít i klidně do třech dílů a klidně vyhodit ty hrané sekvence, protože tam přímo bijí do očí. Ale rozhovory jako fajn, to zase jak je to na tom celé postavené, ty názory i di Montezemola mají hloubku. ()

jim_clark65 

všechny recenze uživatele

Slušne spracované, neskáče sa tu hore-dole, ako pri DtS, všetky veci sú jednoducho vysvetlené aj pre laikov. Lenže kameňom úrazu je Keanu a mierne dotváranie a dramatizácia niečoho, čo nebolo treba robiť. Keanu mi tu vytŕčal, ako kôl v plote, niekedy mi prišlo to, akým spôsobom sa pýtal otázky alebo ako viedol rozhovor, akoby na jeho mieste sedelo 10-ročné dieťa (do toho ešte zbytočne nadával a pri niektorých bolo vidno, že rozhovor s ním im príde dosť divný, menovite: Bernie a Luca). Podľa mňa by viac sedelo obsadenie niekoho, ako napr. Michael Fassbender alebo Patrick Dempsey, oni sú tiež fanúšikovia motošportu a myslím si, žeby dokázali viesť rozhovory s väčšou gráciou a pýtať sa k veci aj bez poznámok. A to mám Keanu fakt rád, ako osobu (ako herec je dosť "meh"), ale v tomto dokumente mi absolútne nesedel. Ďalej zbytočné dramatické prestrihy na Reevesa, ako ide okolo monopostu alebo vchádza do miestnosti s obrazovkami = to tam bolo načo? A to tu niektorí v komentároch píšu, ako bol tento počin menej "vyumelkovaný", pritom Disney robí skoro to isté, ako NF s DtS, akurát to trocha zľahčili = ale stále to je prítomné. Najviac ma prekvapila istá snaha vyobrazenia Rubensa, ako nejakého chudáčika, ktorý nikdy nemohol vyhrať titul lebo bol v "zlom" Ferrari s Michaelom, a tento krát ho tiež sabotovali v súboji proti Jensonovi - poznámka o rôznorodosti monopostov od Bernieho je taká blbosť, určite by chcel Brawn aby fungoval iba jeden? však v prvom rade je to konštruktérsky šampionát - tam sa točia najväčšie peniaze tj potrebujú aby fungovali obidva monoposty, aby mohli maximalizovať počet získaných bodov. Pritom Rubens na to nikdy poriadne nemal, ako dvojka bol dosť dobrý, ale tých posledných 5%, čo má len tá vyvolená hŕstka = tie sa v ňom bohužiaľ nenachádzali, to isté sa dá povedať aj o Jensonovi. Snažia sa to vyobraziť, ako to nakoniec dokázal ukázať v pretekoch v Brazílií, ale každému, kto videl danú sezónu, musí byť nad slnko jasné, že Jenson bol len obyčajný "lucker". A áno, v premenlivých podmienkach vedel vynikať, ale keď o ňom pochybuje ešte aj jeho vlastný šéf, tak viete, že to nebol žiaden extra dobrý jazdec a daný titul získal v podstate len kvôli tomu, že sa Ross sústredil na nové pravidlá a jeden aerodynamik našiel menšiu dieru v pravidlách. Nakoniec to dáko horko-ťažko zvládol ale nebyť toho, že sa vtedy ešte jazdilo menej veľkých cien, tak by si napr. dnes ani neškrtol, ešte keď k tomu pripojíme fakty, ako celkom často robil chyby a nebol dostatočne konštantný vo svojich výkonoch, vyjde nám, že Jenson bol celkom priemerný jazdec, ktorý sa ocitol v unikátnych podmienkach a pre jeho dobro, to dopadlo, ako to dopadlo. Čiže dramatizácia určitým smerom bola naisto prítomná. ()

makakus 

všechny recenze uživatele

Nekonečné "povídání na gauči" je snad ten nejméně originální způsob, jak vzpomínat na nějakou událost. Částečně to zachraňuje spousta dobových prostřihů, ale poutavé téma "zmrtvýchvstání" odepsané stáje postupně slábne. Takže zpočátku svižná "pohádka o Popelce" zmizí pod nekonečnou řadou monologů o dnes již nezajímavém a právem zapomenutém souboji Button-Barrichello nebo FOTA-Ecclestone. K dovršení všeho špatného tam bůhvíproč zpomaleně chodí sem tam v děsivě aranžovaných záběrech zamračený John Wick, pak se nějak promění v zasvěceného reportéra (věří tomu někdo?), ale to bude asi tím, že s nikým méně populárním a atraktivním se všichni ti papalášové bavit nechtěli. Pak si zajisté vzali autogram s věnováním pro děti a vnuky. Zlaté Drive to Survive! 50 %. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Jachta Force Blue, na které v Monaku probíhalo vyjednávání, patřila v době natáčení Flávio Briatoremu. Tomu následně byla zabavena italskými úřady a v aukci ji v roce 2021 koupil Bernie Ecclestone za 7,5 milionů eur (původní cena jachty byla 68,2 milionů liber). (BIG.NINE.CF)

Reklama

Reklama