Reklama

Reklama

F1: Touha po vítězství

(seriál)
  • Česko Formule 1: Touha po vítězství (více)
Trailer 2

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Pohled na jednu sezónu nelítostných závodů Formule 1, kde řidiči, manažeři i majitelé týmů jedou na plný plyn, na dráze i mimo ni. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (128)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

pokud něco v posledních letech na oko vyčpělá Formule 1 potřebovala,pak tohle extrémně povedené promo.Od malička jsem fanoušek Ferrari,ale v tomhle případě jsem uvítal,že v celé sérii není prakticky jediná zmínka o něm,nebo (bohužel) dominantním Mercedesu.Tvůrci si tady vzali na paškál stáje "druhé" vlny,které nejsou tak vidět a ukázali,že se zde dějí možná mnohem zajímavější věci než by si obyčejný fanoušek myslel.Všechny ty mikro příběhy jsou tu navíc podávány natolik poutavě,že seriál nutí koukat na jeden díl za druhým...90% (PS : dost mě navíc tahle mini série utvrdila v tom,že mladý Verstapen je opravdu ko.ot) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobre spracovaný dokument, kde vám ukážu len to najpríťažlivejšie, najvzrušujúcejšie, čo F1 ponúka + rozhovory. Na druhej strane pozerať túto súťaž je minimálne z 2/3 času ozajstnou nudou, kým niekomu neodtrhne koleso alebo proste jeden nenabúra do druhého, tak je to naozaj uspávajúce, horší je už len Nascar. ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Po nadšených ohlasech všude kolem jsem se donutil a nelituji jediné vteřiny! Aby vás chytl dokument o něčem, co už skoro 20 let nesledujete, to už chce opravdu talent...Je to poutavé, atraktivní a sexy. Geniálně nasnímané a sestříhané. Nechybí spousta minipříběhů a postav, konfliktů a zákulisních informací. Dokonalá reklama na F1, která si paradoxně podkopla nohy tím, že část diváků nebude sledovat každý týden ty dvouhodinové závody, ale radši si pak dá maraton 10 dílů uplynulé sezony. A já se k nim hrdě hlásím. P. S. o jeden poctivý kvalt záživnější než výborné, ale roztahané The Last Dance. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sledujem F1 od detstva prakticky nonstop. Ratam dni od konca jednej VC po zaciatok prvych treningov dalsej VC. Ano je to nuda sem tam :), ale ked to clovek sleduje tak dlho, tak si najde cesty ako sa o tom dozvediet viac a bavi ho to ani nie kvoli konkretnym pretekom, ale kvoli tomu vsetkemu okolo. Tento serial to vsetko prinasa v celkom efektnom podani. Preteky su super zostrihane. Paci sa mi ako sa striedaju stajne v jednotlivych dieloch a to, ze serial sa venuje aj pilotom nie len z prvej polovice startoveho rostu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nejpůsobivější na tom není nepřikrášlený (v rámci možností) bezprecedentní přístup do zákulisí i soukromí, velké emoce, průšvihy, radosti, prostořekost, rozdíly oproti vyjádřením pro média a „co se mi skutečně honí hlavou“, adrenalinem našlapané zprostředkování závodů samotných (kam se hrabe Rychle a zběsile oproti zdejší „akci“), absolutní mistrovství ve střihu (podání i rutinních na události skoupých velkých cen je dechberoucí; a co teprve těch, kde se něco děje), intrikaření plné vrážení si kudel do zad mezi stájemi a (spolu)jezdci ve stylu "Hry o trůny hadr", nelineární promyšlená struktura, sloupávání staniolu z vypulírovaného efjedničkového pozlátka, až „clarkson-hammond-mayovsky“ (to určitě vystřihnou) momentky či running joke v podobě „ignorace“ Räikkönena (mít k dispozici krále trapnosti/komedie a takto ho zazdívat, je však trestuhodné). Ne, to zdaleka nejpůsobivější na celém tom majstrštyku je, že to vrací vypulírované a předpisy svázanému motocirkusu lidskou tvář, osobitost, emoce a kouzlo, které pro mnohé z nás F1 měla v devadesátkách někdy kolem nácti let věku v dobách Senny či pozdější rivality Schumacher-Häkkinen. Navíc je to především o lidech za F1 a emocích, nejde (jak by se mohlo zdát) o tradiční rekapitulaci sezóny "ten a ten závod, takový a takový výsledek" (ostatně to ani nezachycuje veškeré stěžejní události daných sezón; což je někdy škoda). Vůbec se nedivím, že první sezóna o ročníku 2018 v důsledku přinesla zvýšení zájmu a sledovanosti ročníku 2019. A co teprve ta druhá, kdy si štáb k tělu krom „zbytku pole“ pustilo i nedostižné duo Mercedes/Ferrari (jakkoli jen na pár závodů a nikoli celou sezónu). Echt kvalitní sportovní dokuseriály s pohledem na „to jak to chodí mimo dohled přenosových kamer a tiskových konferencí“ má obecně vzato pod palcem spíše Amazon, ale Netflix s tímto (a ještě Sunderlandem) drží trumfová esa. Lépe podaný, emocemi i informacemi nabitý pohled do vrcholového sportu tu totiž aktuálně není (a že jich pěkných pár sakra dobrých je). Ovšem jak to upřednostňuje příběhy nad dokumentárností, tak v pozdějších řadách nosné a silné linie skutečného průběhu sezóny nejsou vždy adekvátně zachyceny. Dochází tak k paradoxní situaci, kdy kvalita závodní sezóny nemá až takový dopad/odraz v kvalitě dané série. Příkladem budiž čtvrtá řada zachycující památný ročník 2021. Je výtečná, ne že ne, jen s nejnosnějším možným materiálem za dobře dekádu (ne-li dvě) F1 naložila tak, že je ve stínu sérií, které se musely popasovat s méně strhujícími ročníky F1. A že by to šlo, dokazující finální dvě epizody čtvrté série. | S1: 5/5 | S2: 5/5 | S3: 5/5 | S4: 4/5 | S5: 4/5 | S6: 4/5 | ()

Galerie (182)

Zajímavosti (7)

  • Max Verstappen, jezdec stáje Red Bull Racing, odmítl ve 4. sérii poskytovat štábu unikátní rozhovory a podílet se tak na seriálu. Důvodem bylo, že podle jeho názoru Netflix vytrhával věty z kontextu a vytvářel mezi jezdci rivalitu, která ve skutečnosti neexistovala. (mjech)
  • Tato epizoda přeskočila druhý a třetí závod, Velkou cenu Bahrajnu a Velkou cenu Číny, a pojednává o čtvrté a páté Grand Prix. (Kubaaa97)
  • Jules Bianchi (kmotr Charlese Leclerca) získal jediné 2 body pro tým Marussia F1 Team za celou dobu jejich působení v F1. Konkrétně to bylo ve Velké ceně Monaka 2014. (Matej.Krajci)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama