Reklama

Reklama

F1: Touha po vítězství

(seriál)
  • Česko Formule 1: Touha po vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Pohled na jednu sezónu nelítostných závodů Formule 1, kde řidiči, manažeři i majitelé týmů jedou na plný plyn, na dráze i mimo ni. (Netflix)

Recenze uživatele nonick1 k tomuto seriálu (2)

F1: Touha po vítězství (2019) 

F1: Touha po vítězství, aneb "Rivalové" na pokračování. Netušil jsem, kolik úsilí, emocí, dovedností, stresu, napětí, soustředění a touhy po vítězství lze vtěsnat do TV seriálu, ale tenhle seriál - plný menších či větších dramat, až po ta největší - je výjimečný jako samotná Formule 1, kde výkon na 99% už znamená nestát na bedně... ()

Série 3 (2021) (S03) 

Třetí řada, přes technickou dokonalost, představuje oproti prvním dvěma sériím kvalitativní i dramatický posun směrem dolů. Lze to zčásti přičíst na vrub onomu covidovému bezčasí, ve kterém závodní dráhu lemují jen liduprázdné tribuny, a ve kterém z obličejů skrytých pod rouškami či respirátory nelze vyčíst žádné emoce – ani jezdecké ani manažerské, navíc se zdá, že si jednotlivé stáje začínají udržovat od štábu Netflixu jistý „covidový?“ odstup... Tomu se tak pochopitelně nedaří dostat se událostem „pod kůži“ a přenést drama a napětí z prvních dvou řad na televizní obrazovku. Co je ovšem horší: v žádném z nových dílů se nedozvíme nové a dost zásadní informace např. o tom, že tým Williams se poprvé ve své historii objevil na startovní čáře bez Williamsů, když skončila Claire Williams, ani to, že americký tým Haas začne jezdit v ruských barvách s ruským pilotem Mazepinem (dalším pilotem bude syn legendárního „Schumiho“ Mick - v sérii to zdánlivě vypadá na jednání pouze s německou firmou). Zato BLM politkorekt dobrovolně-povinné pokleknutí jezdců před startem závodu a Hamiltona též v triku BLM na bedně, to na Netflixu neopomenou. Za pozornost tak stojí zejména strhující Perézův příběh, kdy při hrozícím vyhazovu dokázal z posledního místa v závodě zvítězit a zejména „Zázrak v přímém přenosu“: Grosjeanova hrůzostrašná havárie, po které v troskách roztrženého vozu zůstal půl minuty v hořícím pekle - aby z něj vylezl živ a zdráv, jen s popáleninami na rukou, poté, co přestál bez úhony i přetížení 67 G. Mimochodem: v mém případě jde definitivně o labutí píseň Netflixu s jeho čím dál více otravnou feministicko / polit-korekt / transgender / multikulti / LGBT agendou. ()

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama