Reklama

Reklama

Hněv

  • Francie Versus
Trailer

Obsahy(1)

Poté, co se náhodou stane terčem brutálního útoku, je bohatý a pohledný teenager Achille z Paříže poslán k moři, aby se zotavil ze svého traumatu. Zde potká rozhněvaného mladíka Briana, který nenávidí celý svět. Oba mladí muži v sobě navzájem probouzejí to nejhorší a tato zvrácená dynamika jejich vztahu svede jednoho z nich na scestí temnoty a násilí. Společenské drama se mísí s hrůzou, brutalitou a erotikou v úchvatném debutu režiséra Françoise Vally Hněv, který navazuje na tradici drsných a burcujících francouzských filmů o dospívání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Za mě cajk, slušně natočeno, má to ohromný spád a atmosféra léta u moře, násilí a střet totálního zla s pozorovatelem jsou formálně v pořádku, A že se to nakonec trochu otočilo? No a co, stejně nebylo komu fandit. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

své si tam určitě někdo něco najde co ho zaujme .Ale pro mě toho násilí a vlastně toho hněvu tam bylo příliš. ()

Reklama

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Panečku ten kontrast to byla nálož.Jsem si říkal,že konec je hotový slasher bez masky.Jak blbě to zní,tak to vlastně i dějově vypadá.Hned dostane mladík nakládačku v autobuse a Achille je osoba o který se v tomhle filmu nic nedozvíte.Spíš tu hraje prim Briana,což je takový floutek,co má rodinu,ale radši krade a zbraň mu není cizí.Do toho jedna šlápota co se nechá i za párek a máme celkově film v kostce.Film ubíhá a ubíhá a vlastně nic moc extra neřekne.Jede si to artovou notu,kde se snaží barvama u bazénu hodit pocit abstraktní vyjímečnosti.S tímhle červeným přelivem jste i v onom autobuse.Nevím jakou to má logiku,ale prostě to tak je.Takhle je to v celém filmu.Prostě to někdo takhle chce , tak jim to těm divákům ukážeme.Když už se blíží film do konce a říkáš si,že tohle bylo docela málo,tak tě píchne vosa do zadele a čumíš jak péro z gauče co se děje.Najednou otočka o 360 stupňů a pojď.Tohle miluju a musím říct,že to některým divákům muselo udělat i žlučový kameny co je to za WTF?Je to fakt nesmyslný,ale u frantíků už i tradiční.Konečný bonbónek ještě končí skvěle. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Loser z vlastního rozhodnutí je frustrován svým stavem. 1) Celovečerní produkční, scenáristický a režijní debut Francoise Vally (věk nezjištěn) trpí klasickým nešvarem mnoha tvůrců - neschopností dostatečně intenzivně předat vlastní pocity divákovi. Přidejme nevěrohodnou motivaci a rozpaky jsou na místě._____ 2) Na druhé straně má film zajímavý konec._____ 3) Nakonec však to nej jsou mladí herci: 26letý Jérémie Duvall (bohatý mladík Achilles), 29letý herec a zpěvák Jules Pélissier (ženatý Brian), 26letý Bebelův vnuk Victor Belmondo (Brianův parťák Kevin) a 21letý Benjamin Baffie (Gabriel, dělá fóry o sexu). ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

K filmu mě nalákalo obsazení ženských rolí (mladé francouzské miciny Lola Le Lann a Matilda Marty), jinak jsem od něj nějaká větší očekávání neměl. Něco do sebe ten film má, ale místy to na mě působilo nepříjemně pozérským dojmem, kdy se mi řada momentů a záběrů jevila vystavěná jen na efekt a jako celek to na mě nepůsobilo ani kompaktním ani promyšleným dojmem - cca. v prvních dvou třetinách je to dost o ničem, kdy člověk povětšinou jen sleduje sexuální radovánky dvou nesympatických individuí (přičemž jsem celou dobu čekal, že se ukáže, že Achille a Brian jsou homosexuálové a že se nakonec oba dají dohromady - v tomto ohledu mi to trochu připomínalo slovinský snímek Následky), aby se to následně v závěrečné třetině nečekaně zlomilo, a stal se z toho dost jiný film, jehož celkové vyznění s tou předchozí částí značně kontrastuje - osobně mi to přišlo hodně nevěrohodné a postrádal jsem tam přesvědčivější zdůvodnění motivace Achillova chování - na druhou stranu je díky tomu ten zvrat o to více překvapivý. A finální rozuzlení nakonec není vůbec špatné. Možná jenom nemám pro tenhle typ evropského artu moc pochopení a přijde mi poněkud nanicovatý a nepříliš filmařsky invenční (v lecčems až odfláklý), ale přesto to za ztrátu času nepovažuji a šel bych do toho znovu. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama