Reklama

Reklama

Hněv

  • Francie Versus
Trailer

Obsahy(1)

Poté, co se náhodou stane terčem brutálního útoku, je bohatý a pohledný teenager Achille z Paříže poslán k moři, aby se zotavil ze svého traumatu. Zde potká rozhněvaného mladíka Briana, který nenávidí celý svět. Oba mladí muži v sobě navzájem probouzejí to nejhorší a tato zvrácená dynamika jejich vztahu svede jednoho z nich na scestí temnoty a násilí. Společenské drama se mísí s hrůzou, brutalitou a erotikou v úchvatném debutu režiséra Françoise Vally Hněv, který navazuje na tradici drsných a burcujících francouzských filmů o dospívání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Panečku ten kontrast to byla nálož.Jsem si říkal,že konec je hotový slasher bez masky.Jak blbě to zní,tak to vlastně i dějově vypadá.Hned dostane mladík nakládačku v autobuse a Achille je osoba o který se v tomhle filmu nic nedozvíte.Spíš tu hraje prim Briana,což je takový floutek,co má rodinu,ale radši krade a zbraň mu není cizí.Do toho jedna šlápota co se nechá i za párek a máme celkově film v kostce.Film ubíhá a ubíhá a vlastně nic moc extra neřekne.Jede si to artovou notu,kde se snaží barvama u bazénu hodit pocit abstraktní vyjímečnosti.S tímhle červeným přelivem jste i v onom autobuse.Nevím jakou to má logiku,ale prostě to tak je.Takhle je to v celém filmu.Prostě to někdo takhle chce , tak jim to těm divákům ukážeme.Když už se blíží film do konce a říkáš si,že tohle bylo docela málo,tak tě píchne vosa do zadele a čumíš jak péro z gauče co se děje.Najednou otočka o 360 stupňů a pojď.Tohle miluju a musím říct,že to některým divákům muselo udělat i žlučový kameny co je to za WTF?Je to fakt nesmyslný,ale u frantíků už i tradiční.Konečný bonbónek ještě končí skvěle. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

K filmu mě nalákalo obsazení ženských rolí (mladé francouzské miciny Lola Le Lann a Matilda Marty), jinak jsem od něj nějaká větší očekávání neměl. Něco do sebe ten film má, ale místy to na mě působilo nepříjemně pozérským dojmem, kdy se mi řada momentů a záběrů jevila vystavěná jen na efekt a jako celek to na mě nepůsobilo ani kompaktním ani promyšleným dojmem - cca. v prvních dvou třetinách je to dost o ničem, kdy člověk povětšinou jen sleduje sexuální radovánky dvou nesympatických individuí (přičemž jsem celou dobu čekal, že se ukáže, že Achille a Brian jsou homosexuálové a že se nakonec oba dají dohromady - v tomto ohledu mi to trochu připomínalo slovinský snímek Následky), aby se to následně v závěrečné třetině nečekaně zlomilo, a stal se z toho dost jiný film, jehož celkové vyznění s tou předchozí částí značně kontrastuje - osobně mi to přišlo hodně nevěrohodné a postrádal jsem tam přesvědčivější zdůvodnění motivace Achillova chování - na druhou stranu je díky tomu ten zvrat o to více překvapivý. A finální rozuzlení nakonec není vůbec špatné. Možná jenom nemám pro tenhle typ evropského artu moc pochopení a přijde mi poněkud nanicovatý a nepříliš filmařsky invenční (v lecčems až odfláklý), ale přesto to za ztrátu času nepovažuji a šel bych do toho znovu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Za mě cajk, slušně natočeno, má to ohromný spád a atmosféra léta u moře, násilí a střet totálního zla s pozorovatelem jsou formálně v pořádku, A že se to nakonec trochu otočilo? No a co, stejně nebylo komu fandit. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Loser z vlastního rozhodnutí je frustrován svým stavem. 1) Celovečerní produkční, scenáristický a režijní debut Francoise Vally (věk nezjištěn) trpí klasickým nešvarem mnoha tvůrců - neschopností dostatečně intenzivně předat vlastní pocity divákovi. Přidejme nevěrohodnou motivaci a rozpaky jsou na místě._____ 2) Na druhé straně má film zajímavý konec._____ 3) Nakonec však to nej jsou mladí herci: 26letý Jérémie Duvall (bohatý mladík Achilles), 29letý herec a zpěvák Jules Pélissier (ženatý Brian), 26letý Bebelův vnuk Victor Belmondo (Brianův parťák Kevin) a 21letý Benjamin Baffie (Gabriel, dělá fóry o sexu). ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama