Reklama

Reklama

Historie KGB

(seriál)
  • Česko KGB: Meč a štít (více)
Velká Británie / Německo, 2018, 3x50 min

Režie:

Jamie Doran

Obsahy(1)

Rusko. Největší země světa. Mnoho lidí mu nerozumí a ještě víc lidí má z něho strach. V uplynulém století byly ruské dějiny totožné s dějinami ruských tajných služeb. Sovětská říše je s oblibou používala i na potlačování nepohodlných názorů. V jejich spárech trpěly miliony lidí. Masové popravy, tajné války, státní převraty, špioni schopní tajně vyvézt ukradenou jadernou pumu z Ameriky, halasné skandály vyvolané hackerskými útoky a vraždami jedem. Všechny tyto činy jsou spojeny s nejspeciálnější a nejnebezpečnější bezpečnostní organizací v dějinách lidstva, jejíž název zní KGB. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (7)

sator 

všechny recenze uživatele

Sovětské obyvatelstvo se dělí na tři skupiny, vězně,bývalé vězně a budoucí vězně... Pánbůh zaplať došli někteří k sebereflexi, což se o rusech jako celku nedá říct ani náhodou...viz Putin... Kvóty na počet zatčených a popravených...(1.díl) 2.dil....a 3.díl je špionáž a to už jde mimo mě... ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Ve stínu války Rusako-Ukrajina je dokument velmi zajímavý v tom, že snadno najdete paralely toho, co se dělo v devadesátých letech v Rusku - když Rusko válčilo v Čečně, počínaje záminkami, přes název, šlo o protiteroristickou akci, ne o válku, až po naprosté ignorování světového mínění. O válku samozřejmě šlo. Mrazivější je však zřejmé ovládnutí Ruska KGB, ke kterému došlo ke konci devadesátých let, takže už FSB (jako nástupnická organizace) do jehož čela se propracoval Putin. Jenže od té doby FSB neslouží státu, ale FSB má svůj první stát, jehož spičky tvoří právě bývalí agenti KGB. Některé informace v dokumentu jsou nepřesné, ale mnoho z toho je hodně nepříjemné. ()

Reklama

janesX 

všechny recenze uživatele

Tento dokument vlastne hovorí, že Rusko nepatrí ľuďom, ale KGB (dnes FSB), odkiaľ vzišiel aj Putin. Dozvedel som sa tu niektoré veci o ktorých sa nedávno dosť písalo ale mňa vtedy až tak nezaujímali (otrávený Litvinenko). Niečo bolo fakt sila počúvať. Inak táto séria môže budiť dojem, že to nie je o histórii KGB, že je to skôr konšpiračný dokument. Ale ako by sa mohol niekto vôbec dostať ku všetkým informáciám aby vytvoril objektívny dokument o histórii KGB? A nakoniec, ja som presvedčený že takmer každá konšpiračná teória je pravdivá, niekedy viac, niekedy menej.. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Zajímavý náhled na to, jak v Sovětském svazu, ale následně i v "moderním" Rusku se vlastně nic neobejde bez všeobjímajícího dohledu a kontroly téměř všemocných tajných služeb. A ta neváhá ničit v rámci vlastních zájmů i vlastní zemi a vlastní lidi. 65% ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama