Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Historie nespoutaného hudebního žánru od jeho zrození až po současnost... Dokumentární cyklus Punk přináší historii tohoto hudebního i životního stylu. Jedním z výkonných producentů je výrazný představitel žánru Iggy Pop. Archivy bohatě naplněný cyklus obsáhne všechny období punku v Evropě i Americe a přináší rozhovory s největšími hvězdami. O své vzpomínky a zkušenosti se podělí třeba Marky Ramone, The Clash, Blondie, Michael Balzary, známý ze skupiny Red Hot Chili Peppers pod přezdívkou Flea, nebo sám Iggy Pop. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele gizi k tomuto seriálu (3)

Punk (2019) 

Styl dokumentu jako přes kopírák všech podobných USA dokumentů posledních let, tj. nic moc - spousta "slavných" bývalých muzikantů, novinářů a manažerů vypráví, jak to tehdy bylo, to vše prokládané výbornou muzikou a historickými záběry. Pro fanoušky této hudby určitě výborné. 75%. Druhý díl mě chytil víc, na 85%. Po shlédnutí všech dílů musím konstatovat, že se jedná o výborné zmapování punku od počátků až do současnosti. Jen bych uvítal víc hudby, ukázek bylo málo a krátké. ()

Americká jízda (2019) (E03) 

Přichází hard core, nářez jak prase. Ale nese s sebou hodně násilí a nebezpečí. 80%. ()

Jedeme dál (2019) (E04) 

Poslední díl přináší přehled, kam se punk posunul až k současnosti. Stává se více komerčním ve smyslu mainstreamově úspěšným, ale stále je svým, i když prošel různými formami přes hard core, grunge apod. 80%. ()

Reklama

Reklama