Reklama

Reklama

Port Authority

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Osamělý Paul se v New Yorku protlouká životem, bydlí na ubytovně a vydělává si vyklízením bytů neplatičů nájmu. Wye miluje voguing a spolu s dalšími tanečníky tvoří velkou rodinu, která sice není spojena příbuzenskými vazbami, ale drží ji pohromadě vzájemný respekt, láska a vášeň k tanci. Jejich světy by nemohly být vzdálenější – přesto se do sebe zamilují. Když si Paul uvědomí, že Wye je trans, musí čelit svým citům, předsudkům i své minulosti. Současně zpracovaný milostný příběh zasazený do prostředí newyorských LGBTQ+ subkultur vyniká empatií, jemností a autentickými hereckými výkony. Snímek byl produkován Martinem Scorsesem a ve světové premiéře byl uveden na MFF v Cannes v sekci Un Certain Regard. (Mezipatra)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (4)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem dopředu cítil, že by mě film mohl zaujmout. A stalo se. Výborný snímek po všech stránkách, snad až na tu velkou míru deprese, pro mě zbytečné. Herecké výkony slušné, vytříbené, v některých scénách ani nebylo poznat, že je Leyna trans. Fionn i McCaul také skvělí, hudba, zpracování profi. Konečně film ze třetího tisícíletí. Spokojenost. 4,5 hvězdy ... 8999 ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Autenticky působící příběh okolo milovníků hudby voguing, vztah uzavřeného, plachého mladíka a zkušené transky v prostředí newyorské subkultury. Zajímavá herečka Leyna Bloom.(max.50%) ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Tyto nezávislé vztahové dramata z New Yorku vypadají všechny stejně, akorát se v nich řeší pokaždé trochu jiné kolize a bolesti. Tady se hetero klučina zamiluje do transky a “musí” ji v mnoha věcech lhát, “nemůže” ji představit svým netolerantním známým, atd. Dobře vystihnuté momenty seznamování a prohlubování citů mezi nima, Leyna Bloom má skutečně ženské kouzlo a umí hrát, ale film jinak není moc zapamatovatený. [Cannes] ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Martin Scorsese si k produkování filmů nevybírá jednoduchá témata a ani Port Authority není výjimkou. Příběh z Brooklynu o vztahu mladého kluka na první pohled k "normální" holce patří k velmi výrazným snímkům letošního roku. Herecké výkonů obou představitelů jsou krásně civilní bez jakýchkoli manýr. K tomu opět skvělý soundtrack a brilantní režie. Ne, nejde o žádný tvůrčí experiment, ale o silné sociální drama s jasným poselstvím. Výborně! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v New York City (New York, USA). (BMW12)
  • Ve filmu zazní celkem 52x slovo „fuck“. (noelcoward73)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. května 2019 na filmovém festivalu v Cannes. (BMW12)

Reklama

Reklama