Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parník Mirimar s nejvyšší palubní koncentrací milionářů na světě se chystá vyplout do Monte Carla. Peníze a šperky cestujících přilákaly nechvalně proslulou lupičku Madame Ritz, jejíž nejlepší trik v podobě liliputánského manžela převlečeného za dítě zatím ještě nikdo neprokoukl. Chester Chaste (Stan Laurel), jenž prohnanou děvu ve svém taxíku do přístavu dopravil, bude na slíbené jízdné čekat marně. Nešťastnou náhodou je i s vozem naložen na loď, čímž se stává černým pasažérem. Náhoda nebo ne, kapitán je neoblomný a Chester tak musí řidičskou uniformou dočasně vyměnit za bílý oblek lodního stevarda. Jeho novým nadřízeným je sukničkářský inspektor Cryder (Oliver Hardy), jehož jedinou pracovní náplní je sekýrovat personál a pečovat o blaho cestujících, zejména žen. (dopitak)

(více)

Recenze (3)

dopitak 

všechny recenze uživatele

The Lost Films of Stan Laurel and Oliver Hardy: The Complete Collection – Volume Seven (1927-1934). Vtipný kus, jeden z těch lepších v této mlčenlivé L+H sérii. Na prsou chlupaté dítě je postrachem všech hráčů pokeru, ale Stan to přeci s dětmi umí. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Jeden z raných filmů Laurela a Hardyho, v nichž ještě nevystupují jako dvojice. Oliver je námořníkem na zaoceánském parníku a Stan taxikářem, který je na loď vyzvednut i s taxíkem omylem a stane se stewardem. Oliver je pěkný sukničkář, ale Stan mu svým nemotorným chováním dost znepříjemňuje život a kazí reputaci u dam. Většinu cestujících tvoří milionáři a tak se na loď dostane i okouzlující zlodějka se svým manželem liliputem, převlečeným za dítě (herec hrál jednoho z Munchkinů v Čaroději ze země Oz). S ním má spoustu trablů zase Stan. Na lodi dojde ke krádeži šperků a na odhalení zloděje se různým způsobem oba naši popletové podílejí, přičemž oba dostanou zaslouženou odměnu. Groteska je ještě spíše ve stylu Laurelových sólových filmů. V sestříhané verzi běžel film v sérii Comedy Capers pod názvem Ship Ahoy! (Šťastnou plavbu). ()

Reklama

Reklama