Reklama

Reklama

Dr. Pyckle and Mr. Pride

všechny plakáty
Komedie / Krátkometrážní
USA, 1925, 21 min

Recenze (5)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal fakt katastrofálně, tedy že Laurel bez Hardyho je ještě méně vtipný než s ním (a to je co říct). Ale co, říkám si, je to krátký, dám tomu šanci. A ejhle - po několika pitomých vtipech a první přeměně Jekylla v Hydea (teda pardon, Pycklea v Pridea) se omylem změnil na zlou podstatu Pyckleův pes. To už jsem se začal usmívat. A když pak Pride vyrazil "řádit" do ulic, kdy děsil lidi foukáním frkačkou do tváře, boucháním nafouknutých prázdných papírových pytlíků a další fórky, už jsem se vyloženě bavil. Je to poměrně povedená němá parodie na Jekylla a Hydea včetně "slavné" scény s malým dítětem - zde ho Hyde nesrazí či nezbije holí, ale Pride mu sebere zmrzlinu. Padouch. Škoda první velmi dlouhé a nudné poloviny, mohlo to být ještě lepší. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Trochu potrhlý vědec Dr. Pyckle (Stan Laurel) se snaží vynalézt elixír pro oddělení dobré a špatné stránky v člověku. Náhodou se mu to podaří a když elixír vypije ovládne ho jeho zlé já (skoro k nepoznání namaskovaný a šklebící se Stan). Zlé já řádí v ulicích, krade dětem zmrzlinu a dělá lidem různé naschvály. Vždy když už ho honí moc lidí, uteče domů, vypije zase lektvar a je z něj zase vážený Dr. Pyckle. Oproti většině grotesek je tahle nezvykle dramatická. Stan Laurel rád točil parodie populárních filmů a témat a tohle je jedna z nich, Dr. Jekyll a Mr. Hide v podání Stana Laurela. Volně ke stažení na Archive.org. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Stan Laurel, tu po premene občas vyzerá naozaj creepy. Jeho výraz by sa určite ujal aj v nejakom nervy cuchajúcom dobovom horore ( pripomínal mi svojím hereckým ťahom Dwighta Frye z DRACULI a FRANKENSTEINA ). ()

faana21 

všechny recenze uživatele

Výborná parodie na Barrymoreovu klasiku z roku 1920 (od Kino Video na jednom dvd disku) aneb když se ctihodný občan města po jednom pitíčku vlastní výroby změní v naprostý hovado vyvádějící na úrovni pětiletého dítěte. ()

pabelito 

všechny recenze uživatele

Okrem typických Laurelovských fejsov, ktoré na nás hlavný protagonista hádže v jednom kuse, sa dá v tomto filme zasmiať už len na máločom. Nemú grotesku mám síce viac ako rád, ale nie na všetkých sa dá schuti "zarehotať". Každopádne ale stojí za vzhliadnutie, už len kvôli porovnaniu s ostatnou tvorbou Laurela & Hardyho. ()

Reklama

Reklama