Reklama

Reklama

Sklízení duší

  • Velká Británie Soul Reaper
Velká Británie, 2019, 84 min

Režie:

Bob Pipe

Scénář:

Bob Pipe

Kamera:

Franklin Dow

VOD (1)

Obsahy(1)

Nastávající ženich a jeho přátelé mají na chatě víkendovou rozlučku se svobodou. Jeden po druhém ale začnou mizet a v okolních lesích zavládne hrůza. (Netflix)

Recenze (10)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

I v reálném životě jsou některé rozlučky se svobodou opravdu divoké a nezapomenutelné, ovšem tato amatérská britská podívaná bude patřit mezi ty, na které byste raději zapomněli hned při náběhu závěrečných titulek. O tomto filmu jsem dopředu nevěděl vůbec nic a hlavně jsem se nechal zlákat vcelku pěkným plakátem. Mylně jsem se domníval, že by mohlo jít o nějaký solidní lesní slasher, ale ona se z toho nakonec vyklubala jakási céčková fantasmagorie, která snad ani není parodií na podobné náměty.   Přitom začátek nevypadal zas až tak špatně. Jasně bylo to na první pohled moc laciné, scénář chatrný jak nohy devadesátileté stařenky a dialogy ne moc vtipné (spíše trapné), ale pořád jsem tomu chtěl dát šanci. Už jen proto, že ne všechny postavy vypadaly marně a cítil jsem několik nepatrných náznaků o vytvoření atmosféry. Jenže zůstalo jen u těch pokusů. Zhruba od poloviny snímku se to změnilo v naprosto nesnesitelně nudnou podívanou, při které jsem se těšil, až už konečně všichni pochcípají a to jsem ještě netušil – že samotný závěr bude vůbec to nejhorší, co jsem v životě v nějakém britském filmu viděl.Soul Reaper je přesně ten typ filmu, kterým je potřeba se vyhnout obrovským obloukem. Plakát naláká, začátek lehce zaujme, ale zbytek je jedna nehorázná kupa smradlavého hnoje. 20% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Je zřejmé, že rejža a scénárista (v jedné osobě) četl Lovecrafta, ale jeho dílo má k Lovecraftovi předaleko. Protože tohle není horror, tohle je horrorová komedie/parodie/groteska/fraška/fantasmagorie, jak kdo chce. Přesto nechci film úplně zazdít a vyodpadit, protože se na něm dá najít i několik malých plusů. Třeba že herci nejsou úplně neschopná ochotnická dřeva, která obvykle v obdobných filmech "hrají", nebo že si celý štáb při natáčení nejspíš užil spoustu švandy, nebo... nebo třeba ještě scéna z hospody chvíli po začátku. Hubená podvyživená druhá, za toho Lovecrafta, za plakát, za zjevnou lásku k žánru, ale teď rychle pryč, než si to rozmyslím. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Nenašiel som tu nič čo by ma aspoň trocha zaujalo a to asi aj preto, že hned od začiatku je jasné, že tento film je len hlúpou kopírkou podobne ladených filmov. Partia mladých ide na chatu, ale najprv sa dostanú do potýčky s miestnymi a potom už to každý pozná. Nie je tu žiadna atmosféra, gore tiež skoro žiadne. Vidieť, že rozpočet bol veľmi malý, to sa vidí na každom kroku. Postavy sa chovali presne tak ako vyžadoval obsah filmu a to tupo a herci i keď sa podaktorí snažili, talent som tam aj tak nezbadal. Je to nezáživne, nudne a aj hlúpe, tak tá jedna 1* len zo súcitu. Lebo za tie akože triky na konci by si aj zaslúžil odpad. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Co tohle bylo za parodii na horor?  Několik lidí jde na rozlučku se svobodou do jakési chaty co je prokletá a kdysi tam umřelo 9 lidí překvapivě jim to nevadí  a nepřijde divné. Zhulí se tam , ožerou a ráno se probudí s krvavou tečkou na čele pak jich odchytí jacýsi sektisté co je chtějí obětovat  někomu, aby mohly žít. Je to tupé jak voliči poslance Volného má to nulové herecké výkony a celý rozpočet padl asi na červený filtr kamery (který ani nedává smysl proč tam vůbec je) a na to, aby si tam někdo točil stromečky a kytičky (i tyhle scény nedávají smysl). Ten konec si asi jednu hvězdu zaslouží jelikož jsem si vzpomněl na 300 Bitva u Thermopyl jak Leonidas kopal do jámy perské zvědy a nikdy v životě by mě nenapadlo, že to uvidím v hororu. 0 procent ()

CharlieSs odpad!

všechny recenze uživatele

Nechci ani vědět, kolik dostal Netflix zaplaceno, aby tuhle sračku zveřejnil, a kolik dostali herci, aby v tomhle dobrovolně hráli... ()

beso74 odpad!

všechny recenze uživatele

Celý čas som rozmýšľal, čo je na filme najhoršie - scenár, hudba, herci či réžia? Odpoveď je jasná - všetko. Soul Reaper je skutočným labyrintom hrôzy, prejsť ho celý chce priam nadľudský výkon. ()

Milo384 

všechny recenze uživatele

Neškodná blbinka. Parta lidí jede na rozlučku někam na samotu do chaty. Zde je postupně někdo chce zabít. Celé je to jak amatérský film, který si natočí pár lidí pro zábavu. Herci jak ze seriálu nevalné kvality.  Pěkně to utíká, moc to nenudí a docela to i pobaví. Dalo se. ()

Miki1993 odpad!

všechny recenze uživatele

Film bych zhodnotil asi takhle beru telefon a jdu točit jak se důchodci mlátí o košíky před Albert a bude to zajímavější než tato chujovina kterou sem musel přetáčet abych se vyhnul nudě absolutní odpad, ani zasmát se tomu člověk nemohl, nejhorší co jsem v životě viděl, shit všech shitu. ()

Reklama

Reklama