Reklama

Reklama

Daman akeseo guhasoseo

  • Jižní Korea 다만 악에서 구하소서 (více)

Obsahy(1)

Zabiják Kim In-nam (Jeong-min Hwang) chce seknout s prací a přestěhovat se do Panamy. Jako poslední úkol přijme vraždu násilnického šéfa japonského gangu. Než však stihne odjet, dozví se od svého dřívějšího nadřízeného, že jeho bývalou přítelkyni v Bangkoku zavraždili a její malá dcerka Yoo-min (So-yi Park) se pohřešuje. Odlétá proto do Thajska, kde se dozvídá, že Yoo-min nejspíš unesli kvůli transplantaci orgánů. Závod s časem začíná a navíc je mu v patách zabiják Ray (Jeong-jae Lee), který touží po pomstě. (LangiJ)

(více)

Recenze (59)

Eliott 

všechny recenze uživatele

V poslední době si moc rád odpočinu u filmů které nejsou z Hollywoodu a tento akčňák byl pro mne dokonalým překvapení. Podobný příběh sice najdeme u řady dalších filmů, ale tady to prostě nějak klape. Co se akce týče, dostaneme téměř bezhybné bitky a přestřelky. V závěru bych ještě zmínil, že záporák i klaďas nemohli být vybráni lépe a byl jsem až ohromen, jak se mi líbila i vedlejší postava transky. 85% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Korejský masakr v thajských ulicích". Tak takovýhle podtitul mi způsobil podmíněně reflexivní slinění, jako Pavlovovu čoklovi zvonek ohlašující žrádlo. A zklamaný rozhodně nejsem. Akce je uspokojivě dost, krve a brutalit taktéž (nožařina a mačetismus převládají nad střílením), sentimentu i patosu snesitelně a korejský happyend není (jako už tradičně) tak úplně happy, jak jsme zvyklí z Hollywoodu. Zato je ale trochu pitomý a scénárista si jím leccos zjednodušil nebo nedovysvětlil. Například proč by asi nějaký praštěný tranďák jezdil s cizím děckem do nějaké Panamy? A co to jeho údajné vlastní děcko? Ale co, tyhle filmy přece nejsou na přemýšlení. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Unesli jste mi dceru a to jste neměli dělat. Dnes už hodně známé nepsané prohlášení, které ve svých filmech hojně používal Steven Seagal. A nemuselo se jednat jen o tu dceru. Tentokrát snímek pochází z Jižní Koreje, který se námětem i dějem od typických ´segalovek´ nijak neodlišuje. Příběh se tedy veze ve značné dějové jednoduchosti, ale zato se silnou akcí, jak se na asijský akční film sluší a patří. Je nám představen zabiják odhodlaný skončit a tak se rozhodne pro svou poslední misi. Ano, skutečně nic originálního. Dozví se však o únosu své devítileté dcery a to z důvodu, který na Asii taktéž nepřekvapí. Následující dění je tedy jasné, ale aby to neměl zase až tak jednoduché, v patách má jiného zabijáka s vůlí se mu pomstít. Takže tu vlastně máme dvě dějové linky v jednom filmu. Jedna je o otci snažící se zachránit dcerku a druhá o chlapíkovi snažící se pomstít smrt svého bratra. Každý tady má svou misi a jde tvrdě ke svému cíli. Kdo očekává střetnutí, očekává dobře. Těžko však posoudit, jestli je předvídatelné i to, jak to nakonec celé dopadne. Asijští tvůrci nikdy neměli o emoční konce nouzi a nejinak je to i nyní. Muž bojuje o záchranu člověka ve světě, který vlastně sám stvořil, čímž se příběh stal vyprávěním o spasení sebe sama. A to je důvod, proč byl jako název snímku použit poslední verš z Modlitby páně. ´Ale zbav nás od zlého.´ Zmíněný závěr tedy z tohohle hlediska vzal plně za své. A tak tedy snímek není jen obyčejným prostoduchým akčním nářezem. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Snímek jsem viděl už někdy dva roky zpátky, ale úplně jsem zapomněl se k němu vyjádřit a ohodnotit, proto jsem si dneska udělal poctivý repete, abych tu nepsal něco, co nedává smysl. Sakra to byla jízda! Od začátku do konce se něco děje s poctivou dávkou násilí. Po příběhové stránce jsem ale dost zklamanej. Ne, že by mi jednoduchost u podobných počinů vadila, ale zde jde hodně o scénáristu, kterej v minulosti napsal nemálo dobrých počinů (The Chaser, Yellow Sea, Confession of Murder). Všechny zmíněné patří k vrcholu parádních snímků s pořádnými zvraty, což se zde úplně říci nedá, bohužel... Snad poprvé v životě mi nevadilo využití slow-mo, protože ta efektnost je neuvěřitelná. Hlavní záporák je sakra pořádnej badass na kterého rozhodně nezapomenu (brutálně nekompromisní potetované hovado!). Samozřejmě nechybí kontaktní boje na nože a střílení do všeho, love it! Zkráceně řečeno se jedná o jednoduchou akční podívanou, kterou si za pár let určitě rád zopakuju a můžu doporučit. Čisté čtyři hvězdy. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Uznávaný jihokorejský scénárista Hong natočil povedený akční thriller, který je sice rutinní záležitostí, ale to mi tu vůbec nevadí. Těží převážně z hlavního herce Hwanga, který tu jede nehorázné bomby, ať už střílí rance nepřátel na styl Wicka nebo jeho emocionální hereckou stránkou. A samozřejmě nesmím zapomenout na Lee-ho, coby řezníka, z kterého chrlilo charisma jako již dlouho z žádného záporáka. Film by rozhodně měl potěšit oblíbence akčního žánru. Lepší 3* ()

Galerie (55)

Zajímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v Južnej Kórei, Japonsku a predovšetkým v Thajsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama