Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi naplánuje odvážnou misi na nepřátelské území. (Disney+)

Recenze (84)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Deborah Chow si snad musí myslet, že diváci jsou totální dementi. Tahle epizoda byl totiž ten nejvíc klišovitej a nejvíc stupidní SW content, který by možná zaujal tak před dvaceti lety, ale ne v současnosti.... Mark Renton sice zachraňuje co se dá, ale fakt mám obavy z toho, kam tenhle seriál vlastně směřuje. To neustále se recyklující schéma útěk - záchrana - útěk - záchrana kontra deus ex machina mě už fakt nebaví. Nulový napětí, nulová originalita, nulový emoce. 'Rise of Skywalker' hadr. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S doznívajícím vzrušením s prvních dvou dílů musím konstatovat, že to trochu začíná jít do kytek. Je sice pěkný že nám Disney dá excelentní audiovizuál, ale neoriginální a ultra klišovitý scénář psaný někým kdo tomu nerozumí, a zaujal by tak možná, když vznikli první SW. To, že Third Sister zase Kenobiho nechala trapně uniknout mi už vadí a jako už tu zachvíli máme finále tak by to chtělo fakticky zabrat. Mám fakticky rád akční scény to jak si s tím Disney mega vyhrává jak to vypadá a ty zvuky lighstaberů. Ale to je tak celý 6,5/10 dnes dávám. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od počátku, kdy v rámci prostříhu dochází k paralelám mezi Obi-Wanem Kenobim a Darthem Vaderem, už v ten moment je jasné, že tvůrci v čele s Deborah Chow na režijní židli vědí jak pracovat s emocemi. I čtvrtá epizoda Obi-Wana Kenobiho poté sází na záchranou misi, ta je ovšem celá naplněná solidní akcí a především faktem, že Obi-Wan Kenobi konečně opět začíná používat sílu a s ní i světelný meč. Naštěstí jsou přitom nadále přítomné solidní production values a celá záchranná výprava na měsíci Nur díky tomu skutečně dokáže strhnout a evokovat esenci Star Wars v té nejpříjemnější podobě.   Dá se snadno argumentovat tím, že napětí přeci nemůže tolik fungovat, když všichni zhruba víme osud Obi-Wana Kenobiho a Leiy Organy. Jenomže i přes tento fakt ve čtvrté epizodě funguje napětí právě skrze to, jak moc úspěšný pokus o záchranu bude, co přesně Obi-Wanovi podrazí nohy a zda přitom dojde k nějakému dalšímu nevyhnutelnému střetnutí. Moses Ingram dostává jako Třetí sestra ještě trochu více prostoru a tentokrát z ní jde při interakci s malou Leiou Organou skutečně tak trochu menší respekt, především i proto, že je vidět, že se Třetí sestře nepříčí ublížit i právě malé Leie.   Argumentovat s tím, že jsou postavy ozbrojené plot armorem též víceméně nedávají smysl, je velmi úsměvné, že se takhle zevrubně do logiky a podezřelých náhod nerýpe už v rámci původní trilogie Star Wars, tyhle výtky působí tak trochu pokrytecky. Tenhle seriál nám především dodává přesně to, co sliboval. Návrat Ewana McGregora, který si návrat do své nejslavnější role očividně užívá, dokáže jí uhrát skrze pouze pohledy a stačí v závěru jedno malé gesto a ty emoce tam prostě opět jsou.   Seriál Obi-Wan Kenobi především ukazuje, že je dost možné, že už sami zarputilí fanoušci Star Wars vlastně nevědí, co přesně od seriálu chtějí. Ukazuje to ostatně i fakt, že je štvala sázka J. J. Abramse na nostalgii u Síly se probouzí, zároveň i radikální odklon Riana Johnsona u Posledního z Jediů. Obi-Wan Kenobi prozatím naplňuje čistou esenci Star Wars, na plnohodnotné zhodnocení je ovšem čas až do premiéry poslední šesté epizody. Čtvrtá epizoda prozatím ovšem předvedla prozatím dost možná nejlepší akční scénu v rámci celého seriálu, kdy to stojí především na tom, že Obi-Wan Kenobi opět začíná naplno využívat sílu. I proto by mohl být další nevyhnutelný souboj Obi-Wana Kenobiho a Dartha Vadera ještě hodně zajímavý...... ()

st4nford 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O dost lepší než předchozí epizoda. Skvěle natočená napínavá akce, ale postavy se začínají vymykat kontrole. Nelogické a neuvěřitelné chování postav je čím dál viditelnější, rychlým uzdravením a uměním ovládat sílu počínaje. Čekal jsem, že se v této epizodě bude Obi-Wan hlavně vypořádávat s vnitřními démony a dávat se dohromady... pomalu se stávat tím, kým býval, ale vyřešilo se to hrozně rychle jako lusknutím prstu. Nevím, proč to scenáristé tak odbývají. Scénář a střih je bohužel to, co zážitek nejvíce kazí, přitom by to chtělo jen zkušeného dramaturga, který Star Wars tvoří srdcem. ()

FilmysMartym 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hello There! Tenhle díl čítá ještě víc wtf momentů a děr ve scénáři než ten předchozí, ale i přesto jsem si ho užil mnohem víc, především kvůli Fortress Inquisitorius a celkově svižnému tempu. Při šeptání tě neslyší člověk 0,5m od tebe, oči stormtrooperů asi byly zatemněny kdo ví čím a nebo totální neschopnost nechat si už po třetí utéct zchátralýho Jedie s 10 letou holkou. Ale zas na druhou stranu tady konečně Obi-Wanův světelný meč vypadal a hlavně PŮSOBIL jako světelný meč a dokonce se po dlouhé době navlékl do Jedi robes a vydal se do akce. Tajemství nacházející se na dně celé pevnosti jsem vůbec nečekal a je to nádhernej přírůstek do kánonu. Jen jsem byl trošku překvapen Obi-Wanem, který se po docela solidním ugrilování od Vadera v bacta tanku moc neohřál a o pár hodin později, už hopsal ve Fortress Inquisitorius jako kamzík. Samozřejmě Vader, i přes jeho kratší výskyt v tomto díle, opět nese seriál na svých zádech a ta scéna, ve které agresivně nakráčel k Revě byla 11/10. Pokouším se moc chyb úmyslně nevyhledávat, abych si to pořádně užil, ale v tomhle díle, jak už jsem zmiňoval. to moc nešlo, protože některý věci jsou tak očividný až to není možný. Kolem a kolem lepší díl něž naposled a upřímně doufám, že poslední 2 díly opravdu úkažou opravdový potenciál tohoto seriálu... May the Force be with you! Rozbor: https://youtu.be/qY6HzbwgZ_w ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • T-47s, lehký spídr, který Povstalecká aliance modifikovala, vybavila dvěma protipěchotními lasery a využívala zejména pro pozemní boj. Nevýhodou byla nízká vzletová hladina, minimální pancéřování, nízká rychlost, která dosahovala 1 100 km/h, a absence hypermotoru. Modifikovanou verzi do arktického prostředí spolu se systémem harpuny jsme mohli viděl ve Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980). (Veskoslav)
  • Seriál pomrkává i po fanoušcích Klonových válek (od r. 2008). Planeta Balnab, kterou Reva (Moses Ingram) zmíní jako svůj zdroj inteligence na své cestě, byla poprvé zmíněna v epizodě Nomad Droids (2011) a později se znovu objevila v komiksu o Hanu Solovi z roku 2019. (Veskoslav)
  • Mučící komnata, do které Třetí sestra (Moses Ingram) vezme malou Leiu (Vivien Lyra Blair), se objevuje také ve hře „Jedi: Fallen Order“, kde je v ní mučena Trilla a její mistr Cere Junda. Ten později uprchne, avšak Trilla je zajata a transformována v Inkvizitorku. (NiWi)

Reklama

Reklama