Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Pre mňa pomerne príjemné prekvapenie bez zvyčajného politického podtextu, konflikt v Sýrii vykreslený v celej svojej nezmyselnosti so zbytočnými stratami na ľudských životoch ľudí všetkých vierovyznaní so síce prehnaným hrdinom, ale vojnové filmy sú aj o tom. Váhal som medzi troma a štyrmi hviezdičkami, nakoniec práve odosobnenie režiséra sa od akejkoľvek korektnosti a hľadania príčin rozhodlo že hodnotím zhovievavejšie ako inokedy. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Článek v časopise NewYorker, podle něhož film vznikl, je naprosto dechberoucí. Bohužel Carnahanův scénář z něho udělal tak trochu generickou historku o tom, jak zkušený moudrý mazák učí mladé ucho bojovat. Chybí tomu strašně to zasazení do bitvy o Mosul, tak jak ho najdeme v novinovém článku. Carnahan jen vybral určité motivy a příhody (třena kuvajtskou soap operu), ale nedokázal (a ani s malým rozpočtem nemohl) ukázat celou tu hrůzu v Mosulu. Proto jen solidní tři hvězdy. ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Nekompromisne akčný biják o parte bývalých policajtov na tom "správnom brehu" v boji s islamským štátom. Ale keď niekoho z tých magorov poriadne nezabijú, tak týpka nechajú chrčať "Nechaj ho, nech len trpí, padáme..." a napriek tomu tej bande fandíš. Ku príkladu za opustené decko, ktoré zavesia za obrovský štos bankoviek nejakej rodine "Ale keď ho niekde necháte, dozviem sa o tom." Tento moment na mňa obzvlášť zapôsobil. Morálka v čase cholery... Ale záver a plottwist ma posadil na riť. Celý čas vieš, že týmto prepnutcom ide o niečo. Vystrieľať všetkých padouchov a pritom ich cieľ a poslanie bolo v zásade niečo úplne iné. A oveľa jednoduchšie. Pozri to. Ale odporúčam nemať potom v pláne robiť nič min.hodinu. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že bez produkujících bratrů Russoových bych se možná o Mosulu ani nedoslechl a byla by to velká chyba. Drsné příběhy podle skutečných událostí z problematického Blízkého východu mě zajímají v jakékoli multimediální formě, přeci jen je z části studuju a do budoucna se na ně ve škole zaměřím víc. Mosul se sice nestaví nijak vysoko nad obdobné válečné filmy nebo narůstající množství seriálů z tohoto prostředí (Fauda, Teherán, Údolí slz...), ale jako obyčejné akční drama funguje důstojně. [viděno na Netflixu 26.11.2020] ()

Sayge 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem docela zklamán i přesto, že jsem od Mosulu ani moc nečekal. Akce se vyhýbali jak čert kříže a nežli válku, připomínala spíše zápas z CSka s polovičním počtem hráčů. Chybělo tomu napětí, brutalita, pořádný zvuk střelby a výbuchů, chaos, zajímavé postavy a epičnost. Co tomu zůstalo ptáte se? Vlastně ani nevím, stísněný prostor postranních uliček města dodával pěknou vizuální atmosféru a velmi se mi zalíbilo, že někoho napadlo přihodit tam i menší, nechtěnou střelbu do vlastních řad, což se často nevídá kupodivu. Postavy vzhledem k tomu, že byly absolutně nezajímavé, mohly v klidu umírat jak se jim zachce, aniž by mi to rvalo srdce a skvělé je, že přesně to se taky dělo. Skupinka SWAT řídla jeden po druhém už od začátku, což alespoň udržovalo film v běhu a když už nepotěšil, tak aspoň uběhl rychle. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Již od počátku natáčení bylo členům štábu, ponejvíce hercům Suhail Aldabbach (velitel) a Adam Bessa (policista), vyhrožováno smrtí z řad ISIS. Šlo o videa a různá zlá vyjádření. Film se tedy natáčel za přítomnosti bezpečnostní agentury a byla použita přísná bezpečnostní opatření, například ze scénáře byly vyjmuty všechny zmínky o ISIS. Zdroj výhružek na adresu Adama Bessa byl vypátrán v Turecku. (mnx)
  • Film se natáčel v Maroku. (Yardak)
  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)

Reklama

Reklama